Obnovljena rasvjeta na „staroškolskom“ igralištu u Slatini

Grad Slatina izvanrednim mjerama olakšava poslovanje gospodarstvenicima zbog koronavirusa
17/03/2020
Izbori članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Slatine 26. travnja
18/03/2020

Obnovljena rasvjeta na „staroškolskom“ igralištu u Slatini

Po narudžbi Grada Slatine djelatnici tvrtke Slatina kom d.o.o. obavili su radove na rekonstrukciji javne rasvjete na betonskom igralištu iznad crkve sv. Josipa, tzv. staroškolskom igralištu u Slatini.
Stara rasvjeta je bila dotrajala i tehnološki zastarjela prema današnjim standardima, što se manifestiralo većom potrošnjom električne energije, a isto tako bila je vezana za gradsku javnu rasvjetu te se nije mogla koristiti prema potrebama sportskih klubova ili za organizaciju raznih manifestacija budući da se palila samo za vrijeme trajanja noćne javne rasvjete u središtu grada.

U sklopu rekonstrukcije spomenute rasvjete u cijelosti su zamijenjene lampe i dodatni reflektori na stupovima koji okružuju igralište, te je postavljena nova LED rasvjeta s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti.
Isto tako ugrađen je posebni ormarić, što će unatoč povećanoj snazi rasvjete, smanjiti troškove električne energije, a prostor igrališta moći će se koristiti za sportske ali i druge događaje poput koncerata, smotri folklora, klizališta i sl., u bilo koje vrijeme neovisno o javnoj rasvjeti kao do sada, tako da će se ujedno povećati funkcionalnost staroškolskog igrališta.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content