Objavljeni Pozivi za nadmetanje za energetsku obnovu odgojno- obrazovnih ustanova na području županije

Dani otvorenih vrata u Centru za poduzetništvo grada Slatine
12.11.2015.
Građevinska jesen u Virovitičko-podravskoj županiji
12.11.2015.

Objavljeni Pozivi za nadmetanje za energetsku obnovu odgojno- obrazovnih ustanova na području županije

Briga o školstvu jedan je od prioriteta Virovitičko – podravske županije te se konstantno ulagalo u adaptaciju i održavanje školskih objekata, a u skladu sa sve snažnijim naglaskom na održivi razvoj i zaštitu okoliša, Županija nastavlja ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove i energetsku učinkovitost. Županija je tako u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama, početkom 2015. godine prijavila Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekte za osnovne i srednje škole.
Među odobrenim projektima je i energetska obnova zgrada SŠ Marka Marulića Slatina, OŠ Suhopolje, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci te OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, za koje je u tijeku postupak javne nabave. Navedeni projekti su ukupno vrijedni preko 8 milijuna kuna.
– U prethodna dva dana objavili smo desetak javnih nabava vezanih uz energetsku obnovu odgojno-obrazovnih ustanova za projekte za koje su nam odobrena sredstva iz nacionalnih i iz EU fondova. Riječ je o projektima koji će uskoro krenuti u realizaciju, a zahvaljujući kojima će građevinska jesen u Virovitičko-podravskoj županiji još više doći do izražaja. – rekao je župan Tomislav Tolušić.
Cilj projekata vezanih uz energetsku obnovu je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija, zamjenu rasvjetnih tijela te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice (fasade) školskih zgrada osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2. Ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata čime će se povećati školski proračun čija će se sredstva moći koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, a  učenicima i djelatnicima osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti rada. (www.vpz.hr)

Skip to content