Građevinska jesen u Virovitičko-podravskoj županiji

Objavljeni Pozivi za nadmetanje za energetsku obnovu odgojno- obrazovnih ustanova na području županije
12.11.2015.
Javno savjetovanje o postupku izbora članova vijeća mjesnih odbora
13.11.2015.
Objavljeni Pozivi za nadmetanje za energetsku obnovu odgojno- obrazovnih ustanova na području županije
12.11.2015.
Javno savjetovanje o postupku izbora članova vijeća mjesnih odbora
13.11.2015.

Građevinska jesen u Virovitičko-podravskoj županiji

Donosimo vam kratki presjek onoga što se gradi u Virovitičko-podravskoj županiji Na području Virovitičko-podravske županije u tijeku je realizacija projekata koji će u velikoj mjeri utjecati na kvalitetu, ali i na standard života lokalnog stanovništva. Riječ je o radovima na  izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija i Elektrane na biomasu tvrtke Brana d.o.o. u Virovitici, koji su poodmakloj fazi, Elektrani na šumsku biomasu u Voćinu, radovima na Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici, izgradnji pilane tvrtke Jerbić u Poduzetničkoj zoni Antunovac, novoj ambulanti u Zdencima i Novoj Bukovici, obnovi kino dvorane u Orahovici. Također, pod krovom će uskoro biti zgrada Područne škole u Bušetini, u tijeku su unutarnji radovi u Područnoj školi u Koriji, završava se mrtvačnica u Novom Petrovom polju u općini Crnac, obnavlja se krov na Crkvi sv. Josipa u Slatini, u tijeku su radovi na vodovodnoj mreži u Balincima i Gornjem Predrijevu, Mjesni dom u Grabiću je pri kraju…
– Unatoč krizi i nedostatku sredstava u županijskom proračunu, uspjeli smo uz pomoć sredstava iz EU fondova realizirati projekte koji su od iznimnog značaja za naše lokalno stanovništvo. Završetkom navedenih projekata podići ćemo kvalitetu zdravstvene zaštite, kao i obrazovanja na jedan viši nivo, a obnovom mjesnih domova omogućit ćemo razne aktivnosti i sadržaje, osobito za mlade te, nadam se, zaustaviti depopulaciju ruralnih prostora. – rekao je župan Tomislav Tolušić.
U nastavku vam donosimo presjek onoga što se gradi u Virovitičko-podravskoj županiji.

Panonski drvni centar kompetencija

U Poduzetničkoj zoni II u Virovitici  u tijeku je gradnja Panonskog drvnog centra kompetencija. Cilj izgradnje Centra je povećanje konkurentnosti drvoprerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na cijelom području Republike Hrvatske te pružanje usluga malim i srednjim poduzetnicima iz drvoprerađivačkog sektora i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, s naglaskom na inovacije. Vrijednost izgradnje Centra je 25 milijuna kuna, a nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija.

Elektrana na drvnu biomasu  „BRANA”

U Poduzetničkoj zoni II u Virovitici u tijeku su radovi na izgradnji kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije na drvnu biomasu – ELEKTRANA „BRANA”. Vrijednost investicije iznosi 12 milijuna kuna, a trebala bi biti završena u proljeće sljedeće godine. Tim se projektom tvrtka Brana u potpunosti okreće proizvodnji „zelene“ energije, a osim otvaranja desetak novih radnih mjesta, tvrtka će biti otvorena i za suradnju sa svim OPG-ima.

Elektrana na šumsku biomasu u Voćinu

U Poduzetničkoj zoni Iskra u Voćinu u tijeku su radovi na izgradnji elektrane koja će proizvoditi električnu i toplinsku energiju. Riječ o kogeneracijskom postrojenju u kojemu će se proizvedena električna energija isporučivati HEP-u, a dio proizvedene toplinske energije koristit će se za sušenje biomase. Investitor je tvrtka Energija Voćin, a u suradnji s Općinom Voćin u planu je i podizanje plastenika uz elektranu.

Župna crkva sv. Roka

Već nekoliko mjeseci odvijaju se radovi na zvoniku Župne crkve svetog Roka u Virovitici. Nakon punih 115 godina mijenja se drvena građa, a taj virovitički “Božji svjetionik”, koji je uočljiv i s udaljenosti od dvadesetak kilometara, dobit će novu, lijepu, bakrenu kapu.

Izgradnja pilane u PZ Antunovac – Jerbić – Obrt za šumarstvo

U Poduzetničkoj zoni Antunovac u Virovitici započeli su radovi na izgradnji nove pilane. Vrijednost investicije iznosi oko 3 milijuna kuna, a investitor je Jerbić – Obrt za šumarstvo koji će u spomenutoj pilani zaposliti 7 novih djelatnika.

Ambulanta u Zdencima

Krajem rujna ove godine započeli su radovi na izgradnji nove ambulante u Zdencima. Riječ je o nastavku ulaganja Virovitičko-podravske županije u zdravstvo, a ovaj će projekt  zasigurno pridonijeti kvaliteti života stanovnika općine Zdenci. Virovitičko-podravska županija na taj način miče fokus s urbanih sredina te rješava probleme u manjim općinama.Zdenci će novu ambulantu dobiti do 1. kolovoza 2016. godine i to će ujedno biti prva u nizu novih ambulanti na području Virovitičko-podravske županije.

Ambulanta u Novoj Bukovici

Početkom  listopada u Novoj Bukovci  započeli su radovi na rekonstrukciji stambene zgrade u zgradu ordinacije primarne zdravstvene zaštite. Općina Nova Bukovica prije više od dvije godine ostala je bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi Virovitičko-podravske županije i Općine Nova Bukovica, stanovnicima će jedna od osnovnih usluga ponovno biti  nadohvat ruke.

Obnova kinodvorane u Orahovici

Kinodvorana u Orahovici obnavlja se u sklopu projekta „Kraj dominacije Otomanskog carstva u Panonskoj regiji“, odobrenog iz IPA Prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007. – 2013. Dvorana će biti preuređena u višenamjenski javni prostor za razna scenska i multimedijalna događanja.U sklopu radova bit će obnovljena pozornica, gledalište, ulaz s info pultom i garderobom za gledalište, izmijenit će se unutarnja i vanjska stolarija te će se u potpunosti osuvremeniti sadašnje električne i strojarske instalacije. Također, umjesto neispravnih plinskih peći, dvorana će napokon imati suvremeno grijanje i hlađenje.

Područna škola u Bušetini

U Bušetini su u rujnu ove godine započeli  radovi na izgradnji nove područne škole. Nova školska zgrada imat će 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol), u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna. Tom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

Područna škola u Koriji

U svibnju ove godine u Koriji su započeli radovi na izgradnji nove zgrade Područne škole OŠ “Vladimir Nazor” Virovitica. Vrijednost radova, koje izvodi zajednica ponuditelja, virovitička građevinska tvrtka Slavić inženjering i pitomačka Croming, iznosi oko 1.100.000 kuna. Nova školska zgrada gradi se nedaleko stare, u Ulici Marka Oreškovića. Uz igralište kraj škole gradit će se i ostali prateći sadržaji.

Mrtvačnica u Novom Petrovom Polju

Općina Crnac ove je godine u proračunu osigurala sredstva za izgradnju mrtvačnice u Novom Petrovom Polju. Radovi na objektu vrijednom 325 tisuća kuna započeli su početkom rujna. Ugovoreni rok završetka izgradnje je 150 dana. Novo Petrovo Polje peto je naselje u kojem Općina Crnac gradi kuću oproštaja, čime će ujedno privesti kraju projekt izgradnje mrtvačnica na području općine.

Obnova krova na crkvi sv. Josipa u Slatini

Nakon više od sto godina gradnje i gotovo 60 godina od zamjene krovišta, župna crkva sv. Josipa u Slatini uskoro će dobiti novi krov. Slatinska je crkva zaštićeni spomenik kulture, simbol grada i okolice te mjesto okupljanja i molitve.
Radovi su započeli krajem rujna, a uključuju promjenu kompletnog krovišta crkve.

Vodovodna mreža u Balincima

Krajem kolovoza započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže u Školskoj ulici u Balincima. Riječ je o mreži od 1150 metara s unutarnjim profilom cijevi od 150 mm, a na njoj će biti postavljeno devet protupožarnih hidranata i jedna prepumpna stanica. Završetkom tog projekta, sva domaćinstva u općini Mikleuš dobit će mogućnost priključenja na vodovodnu mrežu.

Vodovodna mreža u Gornjem Predrijevu

U naselju Gornje Predrijevo u općini Sopje u tijeku su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže. Investiranjem Općine Sopje u izgradnju vodoopskrbnog sustava bit će riješen osnovni egzistencijalni problem s kojim su bili suočeni mještani Gornjeg Predrijeva, kao i njihova ovisnost o vremenskim prilikama. Završetak radova u planu je do kraja ove godine te će se mještani već početkom iduće moći priključivati na vodovodnu mrežu.

Mjesni dom u Grabiću

Krajem rujna privedeni su kraju radovi na vanjskom uređenju zgrade mjesnog doma u Grabiću. Preostalo je još unutarnje uređenje, koje će također uskoro biti gotovo te uređenje okućnice. Izgradnju doma, ugrađivanje stolarije i stavljanje pod krov financirale su Virovitičko-podravska županija i Općina Sopje. Građevina od 400 metara kvadratnih imat će sanitarni čvor, kuhinju, hladnjaču, prostoriju za mjesni odbor, veliku salu, garažu i parkiralište. Također, u sklopu doma se nalazi i dječje igralište. Prema najavama, dom bi do kraja godine trebao biti u funkciji.

Društveni dom u Otrovancu

Općina Pitomača provodi projekt energetske obnove društvenog doma u Otrovancu. Radovi na objektu su u tijeku, a u sklopu istih izvedena je i sanacija krovišta doma zamjenom postojećeg crijepa i dijela dotrajale konstrukcije.

Mjesni dom Ćeralije

Do početka ožujka 2016. Ćeralije, naselje s više od 600 stanovnika, dobit će novu zgradu mjesnog doma. Izgradnja je započela sredinom rujna, a ukupna vrijednost investicije je 1.800.000 kuna. Novi mjesni dom omogućit će održavanje raznih skupova za mještane Ćeralija i novih sadržaja, osobito za mlade.

Nogometno igralište u Ćeralijama

Investitor je Općina Voćin, a vrijednost radova je oko 750.000 kuna. Ovom investicijom izgradit će se svlačionice, sanirati travnjak, urediti okoliš i tribine. Ovo je briga za mlade i sport uz stvaranje sadržaja za djecu čime će svi biti zadovoljni. Od iduće sezone NK Ćeralije će igrati na svom igralištu.

Informativno-edukativni centar u Noskovačkoj Dubravi

Zgrada Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi, u sklopu koje se nalazi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Područna škola Noskovci, obnavlja se u sklopu projekta IPA prekograničnog programa Hrvatska-Mađarska 2007-2013 „Tri rijeke = Jedan cilj“. Radovi napreduju prema planu te je u tijeku uređenje podruma zgrade, kao i zaštićenog perivoja, uz postavljanje parkovne arhitekture okoliša. Uređenje podrumskog dijela zgrade jednim dijelom sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu „Održive gradnje“. Planirani završetak radova je krajem studenog ove godine.

Župna crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici

U Novoj Bukovici započeli su radovi na obnovi tornja župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije koja je sagrađena prije 111 godina. Neophodna je obnova cijelog objekta, a prvi je na redu zvonik. Rekonstrukcija tog dijela zgrade, zamjena drvene konstrukcije njegova krovišta i postavljanje bakrene obloge stoji više od 300.000 kuna. Osim vjernika i Općine Nova Bukovica, u financiranju će sudjelovati Ministarstvo kulture i Virovitičko-podravska županija. U planu je da do kraja jeseni toranj župne crkve u Novoj Bukovici zasja novim sjajem.

no images were found

Skip to content