Ni na 10. sjednici slatinski se gradski vijećnici nisu usuglasili oko Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Slatine

Javni poziv za prijavu kandidata za program zapošljavanje nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Slatine
06.04.2023.
Uskrsna potraga za čokoladnim jajima u Dječjem vrtiću Zeko Slatina
07.04.2023.
Javni poziv za prijavu kandidata za program zapošljavanje nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Slatine
06.04.2023.
Uskrsna potraga za čokoladnim jajima u Dječjem vrtiću Zeko Slatina
07.04.2023.

Ni na 10. sjednici slatinski se gradski vijećnici nisu usuglasili oko Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Slatine

Jučer je u gradskoj vijećnici u zgradi Hrvatskog doma u Slatini održana 10. sjednica Gradskog vijeća kojoj se pod predsjedanjem predsjednika istoga Tome Tomića odazvalo 13 od ukupno 15 vijećnika.

Nakon usvajanja predloženog dnevnog reda od 11 točaka i zapisnika s prethodne sjednice uslijedio je aktualni sat na kojemu je nastavljena žustra rasprava po pitanjima klubova vijećnika SDP-FOKUS i HDZ-HSLS među kojima su se našla i pitanja s prethodne sjednice, a na koja nisu dobili odgovore zbog ograničenog vremena „aktualca“ i velikog broja pitanja.
Nakon odgovora v. d. ravnateljice Dječjeg vrtića Zeko Slatina Helene Hegediš na pitanja vezana uz rad ove gradske ustanove, odgovore na ostala pitanja ponudili su gradonačelnik Denis Ostrošić, njegov zamjenik Ilija Nikolić, pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok te direktor tvrtke Slatina kom Sanjin Hmelik budući da su najviše polemike izazvala pitanja vezana za prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Slatine koja se pretočila i na 4. točku dnevnog reda koja je bila posvećena upravo toj temi.
Kao ni na prethodnoj, tako se ni na ovoj sjednici slatinski gradski vijećnici nisu mogli usuglasiti oko ove važne teme te je ista u konačnici ponovno skinuta s dnevnog reda.
Gradonačelnik Ostrošić je istaknuo kako Grad Slatina stoji iza prijedloga ove Odluke te da je povećanje cijena fiksnog dijela odvoza otpada, koje su inače među nižima u Hrvatskoj, nužna. Isto tako je naglasio da Grad nema prostora za sufinanciranje spomenute usluge građanima.
SDP-ova vijećnica Ksenija Plantak inzistirala je da se nakon prošlog neuspješnog sastanka Međustranačkog vijeća zbog izostanka odgovornih predstavnika Grada Slatine, isto ponovno sastane kako bi se prije sljedeće sjednice Gradskog vijeća iznašla konstruktivna rješenja kojima bi se ublažio udar na budžet socijalno ugroženih građana zbog povećanja cijena odvoza otpada.

Između ostaloga na sjednici smo doznali i da će Grad Slatina u predviđenom roku do 15. travnja raspisati Javni poziv za financiranje poduzetnika kroz mjere iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu.

U nastavku sjednice vijećnici su s 9 glasova za i 3 suzdržana donošenjem rješenja razriješili dužnosti članicu Odbora za društvene djelatnosti Jasenku Plantak te na njezino mjesto imenovali Gorana Kizivata.

Potom su uz prethodnu kraću raspravu po pojedinim izvješćima jednoglasno prihvatili izvješća o radu za 2022. godinu: Gradskog društva Crvenog križa Slatina, Gradske knjižnice i čitaonica Slatina, Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine, Pučkog otvorenog učilišta Slatina i Gradske razvojne agencije Slatine koje je prethodno obrazložio v. d. ravnatelja iste Jurica Culej.

Nakon što je prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Pučkog otvorenog učilišta Slatina vraćen na doradu posljednju točku dnevnoga reda osim za još nekoliko pitanja gradski su vijećnici Igor Fazekaš u ime Kluba vijećnika HDZ-HSLS, Ksenija Plantak u ime Kluba vijećnika SDP-Fokus, te dogradonačelnik Ilija Nikolić u ime Kluba vijećnika Domovinskog pokreta iskoristili kako bi svim građanima uputili čestitke i zaželjeli sretan i blagoslovljen Uskrs, a prigodnim su čestitkama svojim sugrađanima radosne i obiljem ispunjene uskrsne blagdane zaželjeli i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić. 
(www.radioslatina.hr)

Skip to content