Neponovljivi Ryuzo ponovno u Slatini u čast velikom maestru

U spomen sobi Milka Kelemena predstavljen program festivala DMK
30/03/2019
Sat za planet Zemlju – i Slatina sinoć ugasila svjetla na jedan sat
31/03/2019

Neponovljivi Ryuzo ponovno u Slatini u čast velikom maestru

30. ožujka prije 95 godina u Podravskoj Slatini rodio se Milko Kelemen. Tim povodom sinoć je u dvorani Hrvatskog doma sa svojom originalnom plesnom predstavom imena ”Goodbye, my maestro”, osmišljenom specijalno za tu prigodu, ali i kako samo ime govori posvećenom ovom velikom svjetskom umjetniku, nastupio Ryuzo Fukuhara plesač i koreograf porijeklom iz Japana. Ryuzu ovo nije bio prvi susret sa slatinskom publikom jer je već 2010. i 2011. godine pohodio naš grad nastupajući sa svojim autentičnim Butoh plesom na najvećem slatinskom kulturno umjetničkom događaju na Danima Milka Kelemena.

I večeras je ovaj konceptualni umjetnik s adresom u glavnom gradu Slovenije svojim performansom ponudio dio sebe solidno popunjenoj, a od strane organizatora predstave i posebno za ovu prigodu, baš u skladu sa Kelemenovom Apocalypticom koja je i bila glazbena podloga ove predstave, uređenoj dvorani Hrvatskog doma. Zloslutna tišina, svijeće, tankoćutna igra prigušujućeg neonskog svijetla i tmine nošena maestrovom nezaustavljivom apokalipsom, te čovjek u sredini svega, u ovom slučaju sjajni tijelom i dušom neobuzdani umjetnik japanskog podrijetla, pomalo sablasno, a opet tako puno života, omogućili su nekolicini Slatinčana da barem na sat vremena dobiju svevremenski proizvod kojim bi se zacijelo i sam Kelemen ponosio.

Inače, ova je više nego zanimljiva predstava stigla i kao uvod u Dane Milka Kelemena čiji će se središnji program odvijati od 10. do 19. listopada. Na samom početku umjetnika i njegovu premijernu predstavu ”Goodbye, my maestro” najavio je Hrvoje Felbar dopredsjednik Organizacijskog odbora Festivala, a po završetku iste, osim dugim aplauzom slatinske publike, Ryuzo Fukuhara nagrađen je i cvjetnim buketom uručenim od strane Vanje Lazić direktorice Turističke zajednice Grada Slatine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content