Nakon sanacije most na Javorici između ulica Lipa i Milke Trnine pušten u promet

Obavijest o prodaji građevinskih parcela u PZ Turbina 3
01.12.2020.
Odluka o poništenju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina
02.12.2020.

Nakon sanacije most na Javorici između ulica Lipa i Milke Trnine pušten u promet

Drveni most na vodotoku Javorice koji spaja slatinske ulice Lipa i Milke Trnine iako jutros obavijen maglom, zablistao je u svom novoobnovljenom stanju, a u njegovu spremnost za ponovno puštanje u promet uvjerili su se terenskim obilaskom direktor Slatina koma Sanjin Hmelik i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslava Hessa.

Most je utjecajem vremenskih prilika bio u derutnom stanju i predstavljao je opasnost za građane stoga je Grad Slatina osigurao sredstva za njegovu sanaciju.

Radovi na izmjeni sekundarne konstrukcije mosta uključivali su kompletnu zamjenu drvenih mosnica koje su potom zaštićene tankoslojnom lazurom za drvo, te zamjenu drvene ograde novom metalnom kako bi se povećala sigurnost za pješake, a posebice djecu.

– Most je prije svega namijenjen za prijelaz pješaka, biciklista i motorista, a onda i nužan prijevoz osobnih automobila budući da je maksimalna nosivost mosta dvije tone. Ovim putem još jednom molim građane za razumijevanje, te da poštuju prometne propise i preko mosta ne prelaze s većim teretima od dozvoljenih kako bi sačuvali most od novog propadanja, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako je uz sanaciju mosta u suradnji s Hrvatskim šumama Grad Slatina osigurao i nekoliko novih drvenih stolova i klupa koje su postavljene u neposrednoj blizini spomenutog mosta uz trgovinu u Ulici Lipa te na odmorištu uz slatinsko jezero Javorica
(www.radioslatina.hr)

Skip to content