Nadmetanje za izgradnju Sunčane elektrane Medinci vrijedne gotovo 7 milijuna kn

Programu održivog razvoja lokalne zajednice
10.02.2015.
Nastavak suradnje na projekatu Aglomeracija Slatina
11.02.2015.
Programu održivog razvoja lokalne zajednice
10.02.2015.
Nastavak suradnje na projekatu Aglomeracija Slatina
11.02.2015.

Nadmetanje za izgradnju Sunčane elektrane Medinci vrijedne gotovo 7 milijuna kn

Objavljen je poziv na nadmetanje za postupak izgradnje Sunčane elektrane Medinci u Slatini. Riječ je o jedinstvenom modelu spajanja i korištenja obnovljivih izvora energije i poljoprivrede, a zemljište na kojoj je elektrana postavljena u potpunosti će biti iskorišteno za uzgoj poljoprivrednih kultura poput kelja, kineskog kupusa, paprike, tikvice i peršina. U samo dvije godine ovo je treći projekt obnovljivih izvora energije u Virovitičko-podravskoj županiji baziran na iskorištavanju sunca.

Izgradnja Solarne elektrane Medinci u sklopu projekta ,,Sinerot“, vrijedna je 6,6 milijuna kuna, sufinancirana je s 5,28 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok Virovitičko-podravska županija financira s 1,32 milijuna kuna što je 20% vrijednosti projekta.

Ova će poljoprivredno-energetska cjelina imati i još jednu funkciju – poljoprivredna površina će biti ustupljena srednjoj školi u Slatini za praktičnu nastavu, a sav višak energije koju „Sinerot“ proizvede, Virovitičko-podravska županija će koristiti za osnovne i srednje škole u županiji. Sunčana elektrana također će služiti i kao pokazni školski objekt namijenjen učenicima srednjih škola koji se školuju za zanimanja vezana uz obnovljive izvore energije. Jedan od ciljeva je i doprinos razvoju poljoprivrednih stručnjaka na području županije, što će se postići kroz suradnju s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku, koji je ujedno i partner na projektu.

Natječaj možete preuzeti OVDJE: (https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=478107)
(vpz.hr)

 

Skip to content