Nadmetanje za izgradnju Sunčane elektrane Medinci vrijedne gotovo 7 milijuna kn

Programu održivog razvoja lokalne zajednice
10.02.2015.
Nastavak suradnje na projekatu Aglomeracija Slatina
11.02.2015.

Nadmetanje za izgradnju Sunčane elektrane Medinci vrijedne gotovo 7 milijuna kn

Objavljen je poziv na nadmetanje za postupak izgradnje Sunčane elektrane Medinci u Slatini. Riječ je o jedinstvenom modelu spajanja i korištenja obnovljivih izvora energije i poljoprivrede, a zemljište na kojoj je elektrana postavljena u potpunosti će biti iskorišteno za uzgoj poljoprivrednih kultura poput kelja, kineskog kupusa, paprike, tikvice i peršina. U samo dvije godine ovo je treći projekt obnovljivih izvora energije u Virovitičko-podravskoj županiji baziran na iskorištavanju sunca.

Izgradnja Solarne elektrane Medinci u sklopu projekta ,,Sinerot“, vrijedna je 6,6 milijuna kuna, sufinancirana je s 5,28 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok Virovitičko-podravska županija financira s 1,32 milijuna kuna što je 20% vrijednosti projekta.

Ova će poljoprivredno-energetska cjelina imati i još jednu funkciju – poljoprivredna površina će biti ustupljena srednjoj školi u Slatini za praktičnu nastavu, a sav višak energije koju „Sinerot“ proizvede, Virovitičko-podravska županija će koristiti za osnovne i srednje škole u županiji. Sunčana elektrana također će služiti i kao pokazni školski objekt namijenjen učenicima srednjih škola koji se školuju za zanimanja vezana uz obnovljive izvore energije. Jedan od ciljeva je i doprinos razvoju poljoprivrednih stručnjaka na području županije, što će se postići kroz suradnju s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku, koji je ujedno i partner na projektu.

Natječaj možete preuzeti OVDJE: (https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=478107)
(vpz.hr)

 

Skip to content