Na slatinskom skijalištu Tominac gosti iz cijele Slavonije

Božica Majhen predstavila projekt “Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra” u Sigetvaru
29.01.2014.
Za slatinske ulice brine desetak strojeva i tridesetak ljudi
29.01.2014.
Božica Majhen predstavila projekt “Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra” u Sigetvaru
29.01.2014.
Za slatinske ulice brine desetak strojeva i tridesetak ljudi
29.01.2014.

Na slatinskom skijalištu Tominac gosti iz cijele Slavonije

Premda su velike količine snijega prouzročile teškoće u prometu, a ekstremno niske temperature veće račune za grijanje, ljubitelji zimskih sportova napokon su došli na svoje. I članovi Skijaškoga kluba Slatina obradovali su se bijelom pokrivaču, jer on znači posjećenost skijalištu Tominac, a time i lakše održavanje tog sportskog objekta.

Do proteklog vikenda snijega nije bilo ni u tragovima, a u petak, u samo jednom danu, napadalo je više od 40 centimetara dobre podloge za skijanje, sanjkanje i daskanje. Snijeg od tada na slatinskom području nije padao, a s obzirom na vrlo nisku temperaturu, zadržao se pa ga sada na skijalištu ima dovoljno. Članovi skijaškog kluba imali su posla da urede stazu, jer taj posao još uvijek moraju raditi ručno, ali sve je odrađeno na vrijeme. U pripremi za sezonu održi se desetak radnih akcija godišnje, redovito se kosi trava, vučnica je servisirana, a oštećene lopatice zamijenjene su novima. Sada vučnica funkcionira besprijekorno, a skijaši uživaju na dovoljno dugoj i dovoljno zahtjevnoj skijaškoj stazi. Osim slatinskih rekreativaca, koji su povezali ugodno s korisnim i na skijanje i sanjkanje poveli svoju djecu i posvetili se zdravim zimskim sportskim aktivnostima, već prvoga “zimskog” vikenda Slatinu su posjetili brojni izletnici iz Osijeka, Valpova, Donjeg Miholjca i drugih mjesta.

Slatinsko skijalište Tominac jedino je uređeno skijalište s vučnicom u pogonu od Osijeka do Virovitice. Prema riječima predsjednika Skijaškoga kluba Slatina Dragutina Zvera, na donjoj strani skijališta postavljena je montažna baraka (ski-koliba) površine 40 četvornih metara za posjetitelje koji nisu vješti skijaši, ali i za sve ostale. U njoj se ljubitelji zimskih radosti mogu zadržavati, ostaviti svoje stvari, odmoriti se, ili popiti neki topli napitak. U poslijeratnom vremenu ta je kućica bila jedna od onih koje su služile za smještaj izbjeglica, a slatinskim skijašima poklon je Crvenoga križa iz Pisarovine.

Još prije nekoliko godina trebala je proraditi rasvjeta skijališta Tominac kako bi se ono moglo koristiti i u večernjim satima, ali nedostatak novca i tu se pokazao kao nepremostiva prepreka. Stupovi i reflektori su nabavljeni, ali rasvjeta još uvijek nije u funkciji. (glas-slavonije.hr)

Skip to content