Na slatinskom području uređena dva nova pješačka prijelaza

Nastavljaju se radovi na uređenju gradskog groblja u Slatini
14.10.2020.
Stipendije Grada Slatine – Natječaj otvoren do 30. studenog 2020.
16.10.2020.
Nastavljaju se radovi na uređenju gradskog groblja u Slatini
14.10.2020.
Stipendije Grada Slatine – Natječaj otvoren do 30. studenog 2020.
16.10.2020.

Na slatinskom području uređena dva nova pješačka prijelaza

Na jednoj od sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održanoj sredinom ove godine gradski je vijećnik Ilija Nikolić iznio prijedlog, te prenio zamolbu mještana slatinskog prigradskog naselja Kozica o potrebi obilježavanja pješačkog prijelaza na glavnoj prometnici kod trgovine gdje je najveća frekvencija ljudi, osobito djece na putu u školu i iz škole.

Na temelju spomenutog prijedloga Grad Slatina je uspostavio suradnju s Hrvatskim cestama i policijom te su tijekom listopada na slatinskom području uređena dva nova pješačka prijelaza s pristupnim stazama, a postavljena je i horizontalna i vertikalna signalizacija. Jedan se nalazi u Kozicama, a drugi u Slatini u Ulici braće Radić ispred Policijske postaje Slatina.

– U protekle tri i pol godine doista smo nastojali u Gradskoj upravi slušati sugestije naših sugrađana, vijećnika, predsjednika i članova mjesnih odbora, udruga i pojedinaca, a iz jedne takve inicijative na Gradskom vijeću odlučili smo se da je nakon što smo u prigradskom naselju Kozice uredili autobusno stajalište koje je bilo devastirano uslijed prometne nesreće, potrebno urediti i pješački prijelaz u donjem dijelu naselja, a prijelaz je obilježen između dva autobusna stajališta.U proteklom razdoblju ovdje je instalirana i oglasna ploča, a obilježavanjem pješačkog prijelaza i izgradnjom pristupnih staza zaokružena je cijela priča koja će osigurati sigurnije kretanje svim mještanima, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić tijekom terenskog obilaska u prigodi završetka spomenutih radova, te izrazio zadovoljstvo što je ovaj zajednički projekt Hrvatskih cesta, policije i Grada Slatine koji je sufinancirao dio troškova, realiziran u vrlo kratkom roku.

– Osim u Kozicama uređen je i novi pješački prijelaz u Ulici braće Radić u Slatini ispred Policijske postaje Slatina koji je također bio potreban jer na potezu od kružnog toka u samom centru pa do raskrižja s Ulicom Marina Držića nema ni jedan pješački prijelaz. S obzirom na dvije stambene zgrade i niz ustanova, trgovina i uslužnih radionica gdje je također povećana frekvencija ljudi ovaj će prijelaz povećati sigurnost kretanja pješaka.
Ujedno je uređen i ulaz prema parkiralištu ispred zgrade Crvenog križa i slatinskog Radija, tako što je uklonjeno nekoliko parkirnih mjesta na kojima su do sada parkirani automobili zaklanjali preglednost vozačima pri izlasku na glavnu prometnicu.
Ono što je bitno je da smo na slatinskom području u proteklom periodu uredili više takvih prijelaza, postavili semafore, osvijetlili pojedine pješačke prijelaze kako bi bili vidljiviji… pokušali smo riješiti sve slične upite koji su bili u našoj moći i u suradnji s Hrvatskim cestama, policijom i svim ostalim čimbenicima koji sudjeluju na izgradnji infrastrukture koja osigurava jedan kvalitetniji način življenja, tako da i učenici ali i svi ostali građani imaju mogućnost sigurnijeg i kvalitetnijeg kretanja po gradu i prigradskim naseljima. Mislim da je sigurnost građana podignuta na jednu višu razinu. – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Osim gradonačelnika terenskom obilasku u prigodi završetka spomenutih radova prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, u ime izvođača radova predstavnik tvrtke Hrvatske ceste d.d. Bjelovar, voditelj Cestarije Slatina Luka Birčić, predstavnici Policijske postaje Slatina, odnosno pomoćnik načelnika Zdenko Tot i policijski službenik Kristijan Dlab, te gradski vijećnik Ilija Nikolić koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo suradnjom s Gradskom upravom i gradonačelnikom uslijed koje je realiziran i ovaj projekt. Ujedno je najavio kako će u narednom periodu članovi Udruge HVIDR-a Slatina čiji je predsjednik, u sklopu jedne od svojih radnih akcija urediti autobusno stajalište na dobrobit mještana Kozica.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content