Na slatinskom području u porastu broj novorođenih beba: Grad Slatina i ove godine podupire obitelji isplatom jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Natječaj za financiranje programa i projekata udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata za 2021. godinu
18.01.2021.
Otvoren Natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz Proračuna Grada Slatine za 2021. godinu
20.01.2021.

Na slatinskom području u porastu broj novorođenih beba: Grad Slatina i ove godine podupire obitelji isplatom jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Prema evidencijama Grada Slatine, kroz odobrene pomoći za opremu novorođenčadi, tijekom 2019. godine na slatinskom je području rođeno 76 beba za koje je roditeljima/skrbnicima isplaćeno 279.000 kuna.

U 2020. godini bilježi se porast novorođenčadi, te je rođeno 26 beba više u odnosu na prethodnu godinu. Tako je Grad Slatina tijekom 2020. godine za 102 bebe isplatio jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi u visini od 389.000 kuna.

U pravcu povećanja nataliteta i demografske obnove, za svako novorođeno dijete u 2021. godini, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, donio je Odluku o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi kojom će se korisnicima na području grada Slatine isplaćivati potpora za prvo dijete 3.000 kuna, za drugo 4.000, a za treće i svako sljedeće dijete 5.000 kuna.

Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja, odnosno skrbnika koji je državljanin Republike Hrvatske te koji ima prebivalište na području Grada Slatine najmanje godinu dana.

Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčadi pokreće se zahtjevom koji se podnosi Stručnoj službi Grada Slatine – Odsjeku za opće poslove, najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta, a uz zahtjev je potrebno priložiti rodni list za novorođeno dijete, rodne listove za ostalu djecu, dokaz o državljanstvu kao i prebivalištu roditelja/skrbnika. 
(www.radioslatina.hr)

Skip to content