Motivci 3. Popišanac trailom još više podigli letvicu

Kuglački klub Slatina turnirom započeo proslavu 60 godina postojanja kuglanja u Slatini
09.09.2018.
Kuglački klub Slatina svečano obilježio 60 godina postojanja kuglanja u Slatini
09.09.2018.
Kuglački klub Slatina turnirom započeo proslavu 60 godina postojanja kuglanja u Slatini
09.09.2018.
Kuglački klub Slatina svečano obilježio 60 godina postojanja kuglanja u Slatini
09.09.2018.

Motivci 3. Popišanac trailom još više podigli letvicu

Udruga Motiv još je jednom položila ispit s najvišom ocjenom – riječi su to koje smo mogli čuti od mase sudionika 3. Popišanac traila koji se i ove godine održao u sklopu obilježavanja Dana grada, ali i kao i jedna od manifestacija Bike, fun and run festivala. Nakon praktički godinu dana priprema došao je dan održavanja ove velike utrke u organizaciji brojne družbe srdačnih Motivaca, ali i brojnih volontera koji su također dali svoj obol da bi sve funkcioniralo na jednoj uistinu visokoj razini. Jučerašnji odaziv utrkama bio je praktički isti kao i lani, no osjetnu ekspanziju doživjela je sve popularnija utrka natjecatelja i njihovih četveronožnih ljubimaca pasa – canicross.

Samo okupljanje započelo je u jutarnjim satima u parku bivše vojarne, točnije na terasi Caffe bara Prijašin 2, gdje se je po završetku utrka održalo proglašenje pobjednika i sav ostali program koji je uključivao ručak te zajedničko druženje uz dobru glazbu dj-a agencije 101 Crew.

Sam start utrka bio je u parku 136. slatinske brigade. Riječi dobrodošlice trkačima koji su u Slatinu stigli iz Belišća, Osijeka, Slavonskog Broda, Koprivnice, Zagreba i ostalih bližih i nešto daljih mjesta uputila je slatinska dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić koja se također odvažila trčati na utrci Malog Popišanca. Organizatori su se ove godine odlučili malo ”začiniti” utrke pa se je za razliku od prošlogodišnjeg izdanja trčalo u suprotnom smjeru koji se je, prema riječima većine sudionika, ispostavio kao puno teži. Bilo je tu brojnih teških uzbrdica, paklenih spustova vegetacijom bujnim šumama garniranih opasnostima u vidu korijena drveća, grana, ali i skliskih blatnih dijelova, koji su čekali i najmanji krivi korak kako bi zagorčali život natjecateljima ove zbilja živopisne utrke onom pravom slatinskom praktički nedirnutom prirodom. Naravno da je bilo i padova, ali manje-više svi su sretno stigli na cilj ove iz godine u godinu ove sve veće slatinske turističko rekreacijsko natjecateljske atrakcije.

U utrci canicross čiji je start bio na jezeru Javorica trčalo je 36 natjecatelja i njihovih pasa. Sveukupna pobjednica utrke koja se trčala na 7 kilometara bila je Irena Smojver iz Zagreba zajedno sa super brzim Harley-em. U muškoj konkurenciji pobijedio je Tomislav Glavina također iz Zagreba i to u društvu 23. kilograma teškog ”mješanca” Gale. Čast Slatine 2. i 3. mjestom u muškoj konkurenciji obranili Fran Bišćan i Alfa odnosno Boris Hrala i Nela. Kod djevojaka druga je bila Mateja Tuščić, a treća Jelena Tomić.

Na utrci Malog Popišanca na 12 kilometara, nakon što je prethodne dvije godine uzeo broncu i srebro, zbirku je zlatnom medaljom za prvo mjesto upotpunio ponajbolji slatinski srednje prugaš Danijel Dunković. Dobrog protivnika imao je u drugoplasiranom Slavenu Kožiću, dok se na treće mjesto plasirao Antonio Dujmović.

Kod djevojaka prošlogodišnji naslov obranila je Danijela Černić dok su drugo i treće mjesto osvojile Jasna Plemeniti i Monika Bizik.

Naslov je obranio i slatinski kralj dugih pruga u dresu zagrebačkog Maksimira Ivan Gerenčir na utrci Velikog Popišanaca. Usprkos nezgodnom padu i odličnom takmacu Hrvoju Vlašiću, uspio je Ivan, kako nam je sam iskreno priznao, pobijediti čisto na iskustvo i to praktički na posljednjoj nizbrdici. Treći je u toj konkurenciji bio Damir Kligl.

Prilično uvjerljivo je do pobjede na toj istoj teškoj dionici došla Martina Maloča iz Koprivnice. Gabriela Poslon bila je druga, a treća Monika Bizik.

Na samom svečanom proglašenju nagrade su najboljima uručivali članovi Udruge Motiv predvođeni svojom predsjednicom agilnom Marikom Marić koji su uistinu zaslužili sve pohvale, ne samo za uloženi trud, već i za konačan proizvod, odnosno majstorski organizirano još jedno izdanje Popišanac trejla.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content