Kuglački klub Slatina turnirom započeo proslavu 60 godina postojanja kuglanja u Slatini

Festival Motivaca započeo predavanjem Ljerke Jurić Karoli
08.09.2018.
Motivci 3. Popišanac trailom još više podigli letvicu
09.09.2018.

Kuglački klub Slatina turnirom započeo proslavu 60 godina postojanja kuglanja u Slatini

sdr

Kuglački klub Slatina ove godine slavi 60 godina postojanja kuglanja u Slatini. Tim je povodom uz potporu Grada Slatine, jučer organizirao turnir u kuglanju koji je održan na kuglani Tvina u Virovitici.
Svoje umijeće u kuglanju pokazale su četiri ekipe, odnosno kuglački klubovi: „Slatina“, „ Hvidra“ Virovitica, „Šećerana-Viro“ Virovitica i „Koprivnica“.
Sve nazočne je pozdravio predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška koji se tom prigodom prisjetio svih zaslužnih za opstanak kuglanja u Slatini unatoč brojnim poteškoćama. Zahvalio se Gradu Slatini kao najvećem pokrovitelju kluba bez kojega klub ne bi mogao funkcionirati, kao i svim ekipama na sudjelovanju na slavljeničkom turniru.
„Bez puno sredstava, bez kuglane ipak ustrajemo s čvrstom voljom i nadom da ćemo uz prostorije koje su kuglači od Grada Slatine dobili na korištenje, u narednim godinama dobiti i kuglanu u našem gradu koji ima dugu tradiciju kuglanja o čemu svjedoči i obljetnica od 60 godina postojanja kuglanja u Slatini.“ – rekao je Vaška zahvalivši se Virovitičko-podravskoj županiji na zahvalnici te Gradu Slatini na srebrnoj plaketi koje je klub dobio za uspješan rad u sklopu ovogodišnjih javnih priznanja.

Riječi podrške uputio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji se zahvalio svim kuglačima koji su potpomogli da kuglanje opstane i ostane dio velike sportske obitelji u Slatini koja je uz rekreativce iznjedrila i brojne vrhunske sportaše u raznim sportovima pa tako i u kuglanju. Istaknuo je odličnu suradnju između kluba i Grada Slatine kroz niz generacija s nadom nastavka iste, tim više što je KK Slatina uspio pomladiti svoju ekipu s nekoliko novih mladih članova.
„Osim što smo senzibilizirani za sve sportske udruge kojima pomažemo maksimalno, želimo u sport uključiti što više mladih, ali isto tako u narednom periodu pronaći model prema kojemu bi se napravila kuglana u Slatini. Kuglači su jedan segment od onog bogatstva što Slatina ima, jer grad su ljudi, a ljudi se organiziraju kroz udruge i klubove i doista mislim da smo jedan lijepi gradić u Slavoniji koji se može pohvaliti jako velikim brojem entuzijasta jer bez njih ne bi bilo ničega.“ – naglasio je gradonačelnik Ostrošić čestitajući klubu 60. obljetnicu kuglanja u Slatini kao i svim građanima 721. obljetnicu prvog pisanog spomena imena Slatine.

O povijesti kluba govorio je bivši predsjednik kluba Vladimir Domić, od osnivanja KK Sloga, preko 1995. godine kada je 35 kuglača na čelu s Brankom Jurlinom, Milošem Brkićem, Zvonkom Jelinekom i Vladimirom Domićem osnovalo KK Slatina koji i danas djeluje. Prvi predsjednik bio je Stjepan Krahulec, potom Vlado Jagić, Vladimir Domić i trenutni predsjednik Željko Vaška. Posebne riječi zahvale uputio je nazočnom Branku Jurlini na doprinosu u radu kluba.

Nakon uspješno odigranih utakmica i prigodnog domjenka, predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška uručio je ekipama i najboljim pojedincima turnira zahvalnice, medalje i pehare.
Evo i rezultata.
Ekipno:

  1. „Šećerana-Viro“ Virovitica – 3054 čunjeva
  2. „Koprivnica“ – 3043 čunja
  3. „Slatina“ – 3038 čunjeva
  4. „ Hvidra“ Virovitica – 3018 čunjeva

Pojedinačno:

  1. Stipan Gojević Zrnić („ Hvidra“ Virovitica) 547 čunjeva
  2. Željko Teskera („Šećerana-Viro“ Virovitica) 545 čunjeva
  3. Željko Španić („Slatina“) 541 čunj

Svečani program povodom obilježavanja 60 godina postojanja kuglanja u Slatini održat će se danas s početkom u 15 sati posjetom Zavičajnom muzeju Slatina, gostovanjem u programu Radio Slatine u 15:30, te Svečanom akademijom u 17 sati u slatinskom restoranu Pinta.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content