Kuglački klub Slatina turnirom započeo proslavu 60 godina postojanja kuglanja u Slatini

Festival Motivaca započeo predavanjem Ljerke Jurić Karoli
08.09.2018.
Motivci 3. Popišanac trailom još više podigli letvicu
09.09.2018.
Festival Motivaca započeo predavanjem Ljerke Jurić Karoli
08.09.2018.
Motivci 3. Popišanac trailom još više podigli letvicu
09.09.2018.

Kuglački klub Slatina turnirom započeo proslavu 60 godina postojanja kuglanja u Slatini

sdr

Kuglački klub Slatina ove godine slavi 60 godina postojanja kuglanja u Slatini. Tim je povodom uz potporu Grada Slatine, jučer organizirao turnir u kuglanju koji je održan na kuglani Tvina u Virovitici.
Svoje umijeće u kuglanju pokazale su četiri ekipe, odnosno kuglački klubovi: „Slatina“, „ Hvidra“ Virovitica, „Šećerana-Viro“ Virovitica i „Koprivnica“.
Sve nazočne je pozdravio predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška koji se tom prigodom prisjetio svih zaslužnih za opstanak kuglanja u Slatini unatoč brojnim poteškoćama. Zahvalio se Gradu Slatini kao najvećem pokrovitelju kluba bez kojega klub ne bi mogao funkcionirati, kao i svim ekipama na sudjelovanju na slavljeničkom turniru.
„Bez puno sredstava, bez kuglane ipak ustrajemo s čvrstom voljom i nadom da ćemo uz prostorije koje su kuglači od Grada Slatine dobili na korištenje, u narednim godinama dobiti i kuglanu u našem gradu koji ima dugu tradiciju kuglanja o čemu svjedoči i obljetnica od 60 godina postojanja kuglanja u Slatini.“ – rekao je Vaška zahvalivši se Virovitičko-podravskoj županiji na zahvalnici te Gradu Slatini na srebrnoj plaketi koje je klub dobio za uspješan rad u sklopu ovogodišnjih javnih priznanja.

Riječi podrške uputio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji se zahvalio svim kuglačima koji su potpomogli da kuglanje opstane i ostane dio velike sportske obitelji u Slatini koja je uz rekreativce iznjedrila i brojne vrhunske sportaše u raznim sportovima pa tako i u kuglanju. Istaknuo je odličnu suradnju između kluba i Grada Slatine kroz niz generacija s nadom nastavka iste, tim više što je KK Slatina uspio pomladiti svoju ekipu s nekoliko novih mladih članova.
„Osim što smo senzibilizirani za sve sportske udruge kojima pomažemo maksimalno, želimo u sport uključiti što više mladih, ali isto tako u narednom periodu pronaći model prema kojemu bi se napravila kuglana u Slatini. Kuglači su jedan segment od onog bogatstva što Slatina ima, jer grad su ljudi, a ljudi se organiziraju kroz udruge i klubove i doista mislim da smo jedan lijepi gradić u Slavoniji koji se može pohvaliti jako velikim brojem entuzijasta jer bez njih ne bi bilo ničega.“ – naglasio je gradonačelnik Ostrošić čestitajući klubu 60. obljetnicu kuglanja u Slatini kao i svim građanima 721. obljetnicu prvog pisanog spomena imena Slatine.

O povijesti kluba govorio je bivši predsjednik kluba Vladimir Domić, od osnivanja KK Sloga, preko 1995. godine kada je 35 kuglača na čelu s Brankom Jurlinom, Milošem Brkićem, Zvonkom Jelinekom i Vladimirom Domićem osnovalo KK Slatina koji i danas djeluje. Prvi predsjednik bio je Stjepan Krahulec, potom Vlado Jagić, Vladimir Domić i trenutni predsjednik Željko Vaška. Posebne riječi zahvale uputio je nazočnom Branku Jurlini na doprinosu u radu kluba.

Nakon uspješno odigranih utakmica i prigodnog domjenka, predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška uručio je ekipama i najboljim pojedincima turnira zahvalnice, medalje i pehare.
Evo i rezultata.
Ekipno:

  1. „Šećerana-Viro“ Virovitica – 3054 čunjeva
  2. „Koprivnica“ – 3043 čunja
  3. „Slatina“ – 3038 čunjeva
  4. „ Hvidra“ Virovitica – 3018 čunjeva

Pojedinačno:

  1. Stipan Gojević Zrnić („ Hvidra“ Virovitica) 547 čunjeva
  2. Željko Teskera („Šećerana-Viro“ Virovitica) 545 čunjeva
  3. Željko Španić („Slatina“) 541 čunj

Svečani program povodom obilježavanja 60 godina postojanja kuglanja u Slatini održat će se danas s početkom u 15 sati posjetom Zavičajnom muzeju Slatina, gostovanjem u programu Radio Slatine u 15:30, te Svečanom akademijom u 17 sati u slatinskom restoranu Pinta.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content