Motiv prvu godinu položio s odličnim

Učenici Industrijsko-obrtničke škola Slatina na Viroexpu – Muppetova slika na licitaciji
24.02.2018.
Grad Slatina uspješno predstavljen na Viroexpu 2018.
26.02.2018.
Učenici Industrijsko-obrtničke škola Slatina na Viroexpu – Muppetova slika na licitaciji
24.02.2018.
Grad Slatina uspješno predstavljen na Viroexpu 2018.
26.02.2018.

Motiv prvu godinu položio s odličnim

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svoju je prvu skupštinu od svog utemeljenja jučer u prostorima udruge Krik održala Udruga za održivi razvoj i rekreaciju Motiv. Skupštinom ove vrijedne skupine slatinskih sportaša rekreativaca predsjedala je predsjednica Marika Marić. Odmah je prisutnima iznijela podatak da skupštini prisustvuju samo članovi koji su bili osnivači udruge, a da će sve ostale članove te brojne sponzore i simpatizere, te sve one koji su na bilo koji način doprinijeli radu Motiva, pozvati 22.ožujka na samu prvu godišnjicu  kako bi im se na toj malo većoj svečanosti zahvalili za sve što su pružili pri aktivnostima udruge u prošloj, ali i u ovoj godini. Motiv se je prošle godine uhvatio ukoštac s organizacijom tri prilično velika događaja.
Prvi je na redu bio devetodnevni Bike, fun and run outdoor festival u sklopu kojeg je održano 5 različitih događanja, a koja je prošlo više od 400 posjetitelja.
Centralni događaj navedenog festivala bio je drugi slatinski Popišanac trail i prva canicross utrka, u kojima je sudjelovalo 140 trkača rekreativaca iz svih krajeva Hrvatske. Super uspješan bio je također i , slobodno možemo reći, eksperimentalni Festival putnika. Navedenu seriju putopisnih predavanja na pozitivno iznenađenje ”motivaca” posjetilo je  više od 200 Slatinčana.
Iako je kao probni balon krenuo i Slatinski biser, rekreativna utrka znakovita imena održana posljednjeg dana prošle godine, isti se ispostavio i više nego pun pogodak s obzirom na broj sudionika, promociju slatinskog pjenušca, ali i u konačnici možda i najvažniju crtu humanitarnog događaja, jer su istim ”motivci” uspjeli skupiti više od 3 000 kuna koje su predali slatinskoj udruzi Vretenac.

Motiv je sudjelovao i na još dva projekta. Na razvoju cikloturizma u Virovitičko-podravskoj županiji odnosno na osmišljavanju i trasiranju 5 novih biciklističkih staza na slatinskom području kao i pri organizaciji Noći muzeja u slatinskom Zavičajnom muzeju. Osim skrbi za vlastiti grad i održivi razvoj istog, te za promociju zdravog načina života i rekreaciju, članovi Motiva u skladu sa vlastitim mogućnostima i slobodnim vremenom gledali su što više sudjelovati na sportsko-rekreativnim događajima diljem Lijepe naše. Neki su čak ostvarili i zavidne sportske rezultate, a taj se podatak posebice odnosi na članove obitelji Bišćan (Ždral trail Daruvar,  Alfa canis dog race Zagreb). Promičući dobre odnose surađivali su sa brojnim udrugama pa su tako i trčali s Glasnicima istine, ali i radili na vlastitoj edukaciji sudjelujući na konferenciji Izazovi i perspektive održivog turizma održanoj u Plitvicama.

I u tekućoj godini Motiv će reprizirati sve navedene događaje. Naravno, letvica je ponovno podignuta za koji centimetar više, a s obzirom na entuzijazam, te pozitivne motive koji ih pokreću, ne treba sumnjati da će ”motivci”  i ovu godinu prebroditi sa odličnim uspjehom. Inače, udruga je prošle godine uprihodila gotovo 33 000 kuna, a potrošila tek nešto više od 20 000. Pošto u ovu godinu ulaze još motiviraniji želja im je organizacijom brojnih za grad i županiju itekako pozitivnih događaja,  vezanih uz promociju istih subjekata  i automatsko povećanje turističke ponude, doseći budget viši od 50 000 kuna.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content