Mladi slatinski nogometaši posjetili gradonačelnika Ostrošića

Hrvatsko društvo Ljubljana Gradu Slatini poslalo pismo zahvale
27.06.2018.
Prijedlozi za javna priznanja Grada Slatine zaprimaju se do 20. srpnja 2018.
29.06.2018.

Mladi slatinski nogometaši posjetili gradonačelnika Ostrošića

dav

Mladi slatinski nogometaši, odnosno članovi Škole nogometa Slatina kategorija U-12 mlađi pioniri i U-14 stariji pioniri koji se natječu u okviru Hrvatskog nogometnog saveza sjedište Sjever, skupina B – Istok, prvaci su u svojim skupinama nogometne sezone 2017./2018.
Tom su prigodom jučer posjetili gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića koji im je darovao četiri nogometne lopte te im uz čestitke na ostvarenim rezultatima, zaželio puno uspjeha i u narednom razdoblju.

Svoje ekipe predstavili su kapetani momčadi, U-12 Zvonimir Šuntić i U-14 Marko Šuntić te izrazili zadovoljstvo svojim vrhunskim trenerima.

Predsjednik slatinske Škole nogometa i tajnik NK Slatina Ilija Nikolić upoznao je gradonačelnika s radom škole i kluba koji ukupno okupljaju oko 170 članova.
Škola nogometa prati rad 100-tinjak djece u nekoliko dobnih kategorija, U-8 i U-10, koji također imaju odlične rezultate u ovoj sezoni, obje su ekipe zauzele 2 mjesto u svojoj kategoriji, zatim U-12 (2 ekipe) i U-14.
Treninzi se odvijaju 3 puta tjedno na nogometnom igralištu Antuna Tone Butorca + utakmica pod vodstvom trenera Darka Kupresa (U-8 i U-10), Dražena Petrovića (U-12)  i Daria Petrovića (U-14). NK Slatina ima tri kategorije igrača juniore, seniore i veterane.
Zadovoljni smo uključivanjem mladih u ovaj sport, te njihovom kvalitetom budući su osim dobri sportaši i uzorni učenici. Imamo odličnu suradnju sa svim sportskim klubovima s kojima se susrećemo, a najveći su nam problem financije jer veliki dio sredstava odlazi na troškove putovanja (koja traju i po nekoliko sati) budući se brojne utakmice održavaju u podosta udaljenim mjestima od Slatine. Ovom prigodom želim se zahvaliti Gradu Slatini i ostalim (malobrojnim) sponzorima na potpori, ali i roditeljima koji se također uključuju u rad kluba i velika su podrška svojoj djeci.“ – istaknuo je Nikolić.

Na ovu nogometnu priču nadovezao se trener Dario Petrović koji je istaknuo:
U proteklih nekoliko godina vidljivi su rezultati. Primarni cilj je da djecu maknemo s mobitela i računala, te ih okrenemo ka zdravom načinu života kroz sport, te ih učiti ne samo nogometu već i općenito ponašanju, kulturi… da sutra budu bolji ljudi.
Iznimno sam ponosan na našu djecu i zahvaljujem im se što smo zajedničkim radom unazad nekoliko godina ostvarili zavidne rezultate.
U svakom slučaju trebalo bi dečke koji izlaze iz pionira zadržati u klubu kako bi i dalje nastavili trenirati, unatoč poteškoćama što viši rang natjecanja donosi nove financijske izdatke i druge komplikacije.“

Susret s gradonačelnikom Ostrošićem bio je ujedno i uvertira u proslavu 100. obljetnice postojanja Nogometnog kluba Slatina koja će se obilježiti iduće godine (1919.-2019.).

Susret je završio čestitkama gradonačelnika Ostrošića ovim mladim sportašima na osvojenom prvenstvu, koji je tom prigodom rekao:
Budući su financije najveći problem svih sportaša u Slatini, Grad Slatina je u proračunu za ovu godinu povisio sredstva za sport što će nadam se donekle pomoći sportskim klubovima, pa i vašem.
Mislim da su uvjeti na terenu gdje najviše boravite i trenirate, odnosno nogometnom igralištu, dobri i bilo bi šteta da ne nastavite i dalje trenirati.
Školu također ne treba zapustiti jer je vrlo bitna da budete spremni pri izboru svoje daljnje karijere u životu, bez obzira bila ona sportska ili ne.
Vjerujem da ćete ostati u sportu i nadalje, ali i da ćete biti dobri ljudi prije svega, jer mislim da vaši treneri ulažu jako puno truda da u Školi nogometa bude dobra atmosfera, dobri uvjeti i da jedni drugima budete prijatelji što je najvažnije.“ (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content