Mladi slatinski nogometaši posjetili gradonačelnika Ostrošića

Hrvatsko društvo Ljubljana Gradu Slatini poslalo pismo zahvale
27/06/2018
Prijedlozi za javna priznanja Grada Slatine zaprimaju se do 20. srpnja 2018.
29/06/2018

Mladi slatinski nogometaši posjetili gradonačelnika Ostrošića

dav

Mladi slatinski nogometaši, odnosno članovi Škole nogometa Slatina kategorija U-12 mlađi pioniri i U-14 stariji pioniri koji se natječu u okviru Hrvatskog nogometnog saveza sjedište Sjever, skupina B – Istok, prvaci su u svojim skupinama nogometne sezone 2017./2018.
Tom su prigodom jučer posjetili gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića koji im je darovao četiri nogometne lopte te im uz čestitke na ostvarenim rezultatima, zaželio puno uspjeha i u narednom razdoblju.

Svoje ekipe predstavili su kapetani momčadi, U-12 Zvonimir Šuntić i U-14 Marko Šuntić te izrazili zadovoljstvo svojim vrhunskim trenerima.

Predsjednik slatinske Škole nogometa i tajnik NK Slatina Ilija Nikolić upoznao je gradonačelnika s radom škole i kluba koji ukupno okupljaju oko 170 članova.
Škola nogometa prati rad 100-tinjak djece u nekoliko dobnih kategorija, U-8 i U-10, koji također imaju odlične rezultate u ovoj sezoni, obje su ekipe zauzele 2 mjesto u svojoj kategoriji, zatim U-12 (2 ekipe) i U-14.
Treninzi se odvijaju 3 puta tjedno na nogometnom igralištu Antuna Tone Butorca + utakmica pod vodstvom trenera Darka Kupresa (U-8 i U-10), Dražena Petrovića (U-12)  i Daria Petrovića (U-14). NK Slatina ima tri kategorije igrača juniore, seniore i veterane.
Zadovoljni smo uključivanjem mladih u ovaj sport, te njihovom kvalitetom budući su osim dobri sportaši i uzorni učenici. Imamo odličnu suradnju sa svim sportskim klubovima s kojima se susrećemo, a najveći su nam problem financije jer veliki dio sredstava odlazi na troškove putovanja (koja traju i po nekoliko sati) budući se brojne utakmice održavaju u podosta udaljenim mjestima od Slatine. Ovom prigodom želim se zahvaliti Gradu Slatini i ostalim (malobrojnim) sponzorima na potpori, ali i roditeljima koji se također uključuju u rad kluba i velika su podrška svojoj djeci.“ – istaknuo je Nikolić.

Na ovu nogometnu priču nadovezao se trener Dario Petrović koji je istaknuo:
U proteklih nekoliko godina vidljivi su rezultati. Primarni cilj je da djecu maknemo s mobitela i računala, te ih okrenemo ka zdravom načinu života kroz sport, te ih učiti ne samo nogometu već i općenito ponašanju, kulturi… da sutra budu bolji ljudi.
Iznimno sam ponosan na našu djecu i zahvaljujem im se što smo zajedničkim radom unazad nekoliko godina ostvarili zavidne rezultate.
U svakom slučaju trebalo bi dečke koji izlaze iz pionira zadržati u klubu kako bi i dalje nastavili trenirati, unatoč poteškoćama što viši rang natjecanja donosi nove financijske izdatke i druge komplikacije.“

Susret s gradonačelnikom Ostrošićem bio je ujedno i uvertira u proslavu 100. obljetnice postojanja Nogometnog kluba Slatina koja će se obilježiti iduće godine (1919.-2019.).

Susret je završio čestitkama gradonačelnika Ostrošića ovim mladim sportašima na osvojenom prvenstvu, koji je tom prigodom rekao:
Budući su financije najveći problem svih sportaša u Slatini, Grad Slatina je u proračunu za ovu godinu povisio sredstva za sport što će nadam se donekle pomoći sportskim klubovima, pa i vašem.
Mislim da su uvjeti na terenu gdje najviše boravite i trenirate, odnosno nogometnom igralištu, dobri i bilo bi šteta da ne nastavite i dalje trenirati.
Školu također ne treba zapustiti jer je vrlo bitna da budete spremni pri izboru svoje daljnje karijere u životu, bez obzira bila ona sportska ili ne.
Vjerujem da ćete ostati u sportu i nadalje, ali i da ćete biti dobri ljudi prije svega, jer mislim da vaši treneri ulažu jako puno truda da u Školi nogometa bude dobra atmosfera, dobri uvjeti i da jedni drugima budete prijatelji što je najvažnije.“ (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content