Milenko Hrgović iz Vaške i Tomislav Kuharić iz Lobora na 62. svjetskom natjecanju u oranju u Danskoj

XXI. Dani Milka Kelemena počinju 7. listopada
01.10.2015.
Druga “Slatinska mala scena” za najmlađe u POU Slatina
01.10.2015.

Milenko Hrgović iz Vaške i Tomislav Kuharić iz Lobora na 62. svjetskom natjecanju u oranju u Danskoj

U Danskoj će se od 4. do 6. listopada održati 62. svjetsko prvenstvo u oranju 2015. Natjecanje će se odvijati na poljoprivrednim površinama obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Bjarne M. Nielsena, na sjeveru poluotoka Jutland. Ovaj poljoprivrednik nekada je i sam kao orač sudjelovao na svjetskim natjecanjima, a danas ima farmu svinja i mliječnih krava.
Boje Republike Hrvatske na natjecanju će braniti Milenko Hrgović iz Vaške u Virovitičko-podravskoj županiji i to u kategoriji plugova premetnjaka, a  u kategoriji plugova ravnjaka Tomislav Kuharić iz Lobora u Krapinsko-zagorskoj županiji. Podsjetimo, Milenko Hrgović i Tomislav Kuharić bili su najuspješniji na 12. državnom natjecanju u oranju RH, koje je održano u Požegi.  Natjecatelji su protekloga tjedna otputovali u Dansku zajedno s predsjednikom Svjetske oračke organizacije i vođom ekipe Hrvatske, Tugomirom Majdakom te trenerom reprezentacije i sucem na svjetskom prvenstvu, Sinišom Hrgovićem.
62. svjetsko natjecanje u oranju održat će se u organizaciji WPO i Organizacije mladih poljoprivrednika Danske (Landbo Ungdoms) te uz pokroviteljstvo danske Vlade, a u funkciji natjecanja će biti oko 150 ha poljoprivrednih površina. Natjecanje u oranju svojevrsna je prilika da se promovira tradicija i ruralni način života, ali i razmjene iskustva kako bi poljoprivrednici u budućnosti temeljem primjera dobre prakse bili još uspješniji u poljoprivrednoj proizvodnji.(www.vpz.hr)

Skip to content