Druga “Slatinska mala scena” za najmlađe u POU Slatina

Milenko Hrgović iz Vaške i Tomislav Kuharić iz Lobora na 62. svjetskom natjecanju u oranju u Danskoj
01.10.2015.
Potpisivanje ugovora sa 79 pomoćnika u nastavi za područje Virovitičko-podravske županije u petak, 2. listopada
01.10.2015.

Druga “Slatinska mala scena” za najmlađe u POU Slatina

U tjednu od 19. do 23. listopada održat će se „Slatinska mala scena“ u Pučkom otvorenom učilištu sa 4 prekrasne kazališne predstave za djecu:

  1. listopad

Produkcija Z – „Veliko putovanje malog puža“

Veliko putovanje maloga puža govori o pužu koji putuje kroz sva četiri godišnja doba i putem upoznaje biljke i životinje, tražeći prijatelja. To je topla priča o životu, ljubavi i prijateljstvu. Riječi završnog songa: stavite na prvo mjesto svako pravo prijateljstvo, i kad kiša kiši i kad sunce prži, samo pravo prijateljstvo sve, sve izdrži..

  1. listopad

Gradsko kazalište Smješko iz Zagreba -Ivan Kušan: “Ljubav ili smrt”

Ratko Milić, zvan Koko razigran je dječak koji voli sport i druženje te je ludo zaljubljen u djevojčicu Anu. Koko voli igrati nogomet i zajedno sa svojom momčadi priprema se za finalnu utakmicu koja će odlučiti pobjednike cijelog natjecanja. Njegova simpatija i prijateljica Ana nestaje, a on postaje glavni osumljičenik..
  1. listopad

Dječje kazalište „Branka Mihaljevića“ – „Pinokio“ 

Pinokio je priča za djecu, njezin autor i pisac Carlo Collodi možda je htio odagnati samoću… i tako, majstor Đepeto napravi lutka kako bi imao nekog tko bi mu kratio staračke dane…Ili to nije priča o tome. Možda je to priča o neposlušnom, svojeglavom i pomalo naivnom lutku koji iz dana u dan upada u neprilike jer je neposlušan, odbija svaki savjet, zločest je i svijetom juri poput muhe bez glave. Ili je to priča o laganju jer lažući izrasta mu nos, na svaku laž on je sve dulji i dulji, dakle Ili je to priča o čudnim doživljajima lutka koji ne želi biti lutak nego pravi dječak, a u svemu tome mu pomažu mnogi likovi kako dobri – Vila, Zrikavac tako i oni zli i loši – Mačak i Lija!Ili je to jednostavno jedna velika pustolovina dječaka – lutka, odnosno lutka – dječaka sa svime što jedan dječački život čini veselim, neobuzdanim, ludim, glupim i dobrim, odnosno pustolovnim, jer Pinokiov život jest jedna velika pustolovina sa sretnim završetkom.

  1. listopad

Kazalište Virovitica – „Gospodin mrak i tri bijela šeširića“ 

Čemu nas je poučio Gospodin Mrak Malim Marulićem nagrađena drama za djecu Gospodin Mrak i tri bijela šeširića jedne od najhvaljenijih suvremenih spisateljica za najmlađe, Silvije Šesto, dospjela je ove sezone na virovitičke kazališne daske u režiji glumca Draška Zidara. Glavni lik predstave, spomenut već u naslovu, upravo je Gospodin Mrak, personifikacija noćne pojave – tame – koju djeca vrlo često doživljavaju kao prijeteću i zastrašujuću. Upravo zbog tog straha Mrak, po prirodi senzibilan i nježan iza svojeg sablasnog naličja, pati u uvjerenju da ga nitko ne voli. Srećom, susret sa djevojčicom Žanom bit će za našeg junaka presudan kad otkrije da je njegova nova prijateljica tužna i neshvaćena poput njega, te će njih dvoje zajedno krenuti na kratko, no važno putovanje u kojem će se izboriti protiv svojih strahova, problema i predrasuda. Žanini suputnici, naime, tri su bijela šeširića. Ta trojica neprestano, objasnit će ona svom „mračnom“ sugovorniku, podsjećaju Žanu na neugodnosti s kojima se svakodnevno susreće zbog svojih klempavih ušiju…

Skip to content