Savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za pripremu i provedbu postupka javne nabave “Energetska obnova zgrade uprave Grada Slatine”
13.02.2019.
Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa
14.02.2019.
Savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za pripremu i provedbu postupka javne nabave “Energetska obnova zgrade uprave Grada Slatine”
13.02.2019.
Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa
14.02.2019.

Ljubav je univerzalna dobrota

Ugodno druženje ili večer, u povodu Dana zaljubljenih – Valentinova, pod nazivom „Ljubav je univerzalna dobrota“, u prostor Gradske knjižnice i čitaonice večeras je dovela veliki broj poklonika pisane riječi ili konkretnije poezije.

Glazbeni uvod, kao i kasnija povremena intermezza, pripali su dvojcu na akustičnim gitarama Krunoslavu Matišiću i Vladi Miletu Batracu koji su izvodili prigodne pjesme iliti one koje progovaraju o ljubavi, odnosno o njenim brojnim vrstama, redajući tako neke od rado slušanih pjesama.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević, pozdravila je prisutne pojašnjavajući naziv večeri „Ljubav je univerzalna dobrota“ , osvrćući se prvenstveno na riječ „ljubav“ koju, kako je rekla, susrećemo još u Bibliji u Prvoj poslanici Korinćanima te da je ona puno više od emocija i osjećaja.

Veliki broj prisutnih koji su jedva čekali krenuti s iščitavanjem vlastitih ali i tuđih, odnosno ljubavnih pjesama drugih autora, ispred Grada Slatine, pozdravila je slatinska dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić, koja je i sama nešto kasnije tijekom večeri pročitala dvije njoj posebno drage ljubavne pjesme.

Direktorica TZ Grada Slatine Vanja Lazić, poželjela je svima prisutnima ugodnu večer, te da se ovakva druženja nastave održavati i u narednim godinama.

Umirovljena liječnica Marija Turk Kuči, kao utemeljiteljica Kluba liječenih alkoholičara Slatina, koja je na čelu ovoga kluba a kasnije i samoga Udruženja klubova kojih je danas ukupno četiri, bivala dugi niz godina, a koji jednako dugo sudjeluje u ovom ali i sličnim događanjima, prisjetila se večeri ljubavne poezije organiziranih prethodnih godina, naglasivši među ostalim, kako je posebnost čitanja i pisanja pjesama u tome što tako svoje osjećaje prenosimo na druge.

Događaj je podržala i sudjelovala u njemu i trenutna predsjednica UKLA-e Ksenija Vujanović-Juras.

Svojim su prisutvom, dakle, događaj uveličali predstavnici organizatora događaja i sami zaljubljenici poezije, i brojni drugi jednakih afiniteta prema poeziji.

Osjećaju zajedništva i povezanosti prisutnih svakako su doprinijele brojne misli, emocije, grč u grlu pa i pokoja suza izazvana snagom pisane riječi, a moramo spomenuti i prigodan bedž s nazivom večeri koji je svatko dobio.

Organizatori ove prigodne valentinovske večeri bili su Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, Matica hrvatska Ogranak Slatina,TZ Grada Slatine, te UKLA Slatina.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content