Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa

Ljubav je univerzalna dobrota
13.02.2019.
Započela rekonstrukcija Društvenog doma u Donjim Meljanima
14.02.2019.
Ljubav je univerzalna dobrota
13.02.2019.
Započela rekonstrukcija Društvenog doma u Donjim Meljanima
14.02.2019.

Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa

U srijedu 16. siječnja započela je velika devetnica – Devet srijeda sv. Josipu i završit će proslavom svetkovine sv. Josipa 19. ožujka.
Ovogodišnja devetnica ujedno je i početak proslave stotog rođendana Župe sv. Josipa koja je od svog osnivanja 1919. godine duhovno središte grada i okolice.

Devet srijeda sv. Josipu je poznata pobožnost koju obavlja veliki broj vjernika diljem svijeta, pa tako i brojni vjernici sa slatinskog područja koji se na taj način duhovno pripravljaju za svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika naše župe i grada Slatine.

Na devetnici osim Slatinčana sudjeluje i veliki broj vjernika i štovatelja sv. Josipa iz okolnih mjesta koji nerijetko hodočaste pješice, a svake srijede u goste dolaze i različiti propovjednici. 
Tako je nakon pobožnosti sv. Josipu, jučerašnje euharistijsko slavlje predvodio vlč. Marko Dušak, župni vikar u Novoj Gradiški, u koncelebraciji s vlč. Draganom Hrgićem,  a tijekom cijele svete mise kao i svake srijede, vjernike je ispovijedao župnik Župe bl. Ivana Merza, vlč. Nikola Jušić. Petu srijedu ovogodišnje devetnice sv. Josipu pohodile su i sestre Služavke Malog Isusa iz Voćina.

Svake srijede pobožnosti sv. Josipu počinju u 18 sati, a potom slijedi sveta misa u 18.30

Zajedničke nakane ovogodišnje devetnice su:
1. Za pronalazak radnog mjesta i pravednu plaću.
2. Za zdravlje bolesnih
3. Za izmirenje posvađanih
4. Za vlastito obraćenje
5. U zahvalu sv. Josipu za primljene milosti.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content