LAG-u Marinianis dodijeljeno gotovo milijun eura

POU Slatina po sedmi puta krenulo sa projektom „Mala poljoprivredna škola“
15/02/2017
Članice taekwondo kluba Slatina posjetile gradonačelnika Roštaša
17/02/2017

LAG-u Marinianis dodijeljeno gotovo milijun eura

U četvrtak, 16. veljače 2017. godine, u  Ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava odabranim Lokalnim akcijskim grupama među kojima i  LAG-u Marinianis.

U ime LAG-a Marinianis ugovor o dodjeli sredstava potpisao je gradonačelnik Grada Slatine, ujedno i predsjednik LAG-a Marinianis, Ivan Roštaš u pratnji voditeljice LAG-a Renate Butke. Sredstva koja su ugovorena služiti će za provedbu Lokalne razvojne strategije, što podrazumijeva da će za trošenje dobivenih sredstava LAG raspisati natječaj na koji će se moći javiti  OPG-i sa područja  LAG-a Marinianis, odnosno Grada Slatine  i četiri susjedne općine, Voćin, Čađavica, Nova Bukovica i Sopje. Osim toga, natječajem će se financirati i izgradnja mjesnih domova, nogostupa i dječijih igrališta također na području koje pokriva LAG Marinianis.

Ovom  odlukom   LAG-u „Marinianis“ dodijeljen je iznos od  7.406.722,06 HRK za provedbu Lokalne razvojne strategije, što su značajna sredstva  kako razvoju samoga LAG-a Marinianis tako i projektima, OPG-a i lokalne infrastrukture.

 LAG  „Marinianis“  jedan je od 54 Lokalne akcijske grupe odabrane za provedbu podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, podmjere 19.3. „ Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“ te podmjere 19.4. „Tekući troškovi i animacija“.

Na kratkom sastanku nakon službenog dijela gradonačelnik Roštaš je upoznao ministra sa planiranim aktivnostima i projektima u Gradu Slatini.(www.slatina.hr)

no images were found

Skip to content