Natječaj za zakup javne površine za prodaju pečenog kestenja
27.09.2013.
Hermina Helt seniorska prvakinja Hrvatske
30.09.2013.

Kvartet Rucner posjetio Zavičajni muzej Slatina

Gudački Kvartet Rucner, nakon održanih koncerata u Voćinu i Čačincima, posjetio je Zavičajni muzej Slatina gdje su ih dočekali ravnateljica muzeja Dragica Šuvak i Jadranka Srdoč organizator Međunarodnog festivala Dani Milka Kelemena, u sklopu kojeg su održani nastupi. Kvartet u sastavu Dragan i Snježana Rucner, Ivana Penić Defar i Ana Paula Knapić Franković, upoznao se s postavom muzeja, a svakako najviše interesa pokazali su za eksponate i mjesto buduće sobe međunarodno priznatog glazbenika, Slatinčana Milka Kelemena.

Na utjecaj i važnost Milka Kelemena osvrnuo se Dragan Rucner rekavši da je on jedan od najvažnijih živućih skladatelja u Europi, te dodao da je posebno važno da se putem festivala mlađi glazbenici, te publika uopće, upoznaju s ličnošću i djelima Kelemena.

Riječi hvale Festivalu i održanim koncertima nije štedjela Snježana Rucner istaknuvši važnosti slatinskog festivala i nastupa u malim mjestima putem kojih se svima pruža prilika upoznavanja s klasičnom glazbom. Također, iskazala je i želju za suradnjom s mladim glazbenicima s područja Virovitičko-podravske županije, te ostavila otvorenu mogućnost da se već iduće godine takva suradnja realizira. (icv.hr)

Skip to content