Natječaj za zakup javne površine za prodaju pečenog kestenja
27.09.2013.
Hermina Helt seniorska prvakinja Hrvatske
30.09.2013.
Natječaj za zakup javne površine za prodaju pečenog kestenja
27.09.2013.
Hermina Helt seniorska prvakinja Hrvatske
30.09.2013.

Kvartet Rucner posjetio Zavičajni muzej Slatina

Gudački Kvartet Rucner, nakon održanih koncerata u Voćinu i Čačincima, posjetio je Zavičajni muzej Slatina gdje su ih dočekali ravnateljica muzeja Dragica Šuvak i Jadranka Srdoč organizator Međunarodnog festivala Dani Milka Kelemena, u sklopu kojeg su održani nastupi. Kvartet u sastavu Dragan i Snježana Rucner, Ivana Penić Defar i Ana Paula Knapić Franković, upoznao se s postavom muzeja, a svakako najviše interesa pokazali su za eksponate i mjesto buduće sobe međunarodno priznatog glazbenika, Slatinčana Milka Kelemena.

Na utjecaj i važnost Milka Kelemena osvrnuo se Dragan Rucner rekavši da je on jedan od najvažnijih živućih skladatelja u Europi, te dodao da je posebno važno da se putem festivala mlađi glazbenici, te publika uopće, upoznaju s ličnošću i djelima Kelemena.

Riječi hvale Festivalu i održanim koncertima nije štedjela Snježana Rucner istaknuvši važnosti slatinskog festivala i nastupa u malim mjestima putem kojih se svima pruža prilika upoznavanja s klasičnom glazbom. Također, iskazala je i želju za suradnjom s mladim glazbenicima s područja Virovitičko-podravske županije, te ostavila otvorenu mogućnost da se već iduće godine takva suradnja realizira. (icv.hr)

Skip to content