KUD “Dika” Slatina održao Godišnji koncert u kino dvorani POU Slatina

Hrvatski časnički zbor Slatina i Glasnici istine obilježili 24. godišnjicu oslobođenja brdskog dijela slatniskog kraja
20.12.2015.
Potpisan ugovor za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Zeko
21.12.2015.

KUD “Dika” Slatina održao Godišnji koncert u kino dvorani POU Slatina

Kulturno umjetničko društvo “Dika” Slatina pred punom kino dvoranom Pučkog otvorenog učilišta u Slatini, održalo je u nedjelju 20. prosinca, tradicionalni Godišnji koncert. Koncert je održan uz sponzorstvo grada Slatine, Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Turističke zajednice grada Slatine te uz brojne donore.

KUD „Dika“ izveo je šest folklornih točaka: „Oj Kukljice srce Dalmacije“, „Oj Redušo evo žetelaca“, „U Galiji kraj Našica“ , „Venčec okičeni oko Save vode savijeni“, „Oj Baranjo med dvi vode ladne“ i „Međimurje, tak si v lepom cvetju“. Na koncertu je nastupila i gostujuća Kulturno umjetnička udruga iz Suhopolja sa dvije izvedbe: „Slavonija“ i „Stari splitski plesovi“.

Inače, Kulturno umjetničko društvo Dika Slatina broji osamdesetak aktivnih članova koji djeluju u četiri sekcije (plesni folklorni ansambl, dječja folklorna skupina, tamburaški sastav i mješoviti vokalni sastav).

Društvo je u procesu obnavljanja fundusa svojih nošnji te se trenutno izrađuju međimurske nošnje za koje su donaciju prikupile članice i članovi LIONS cluba Slatina ne čemu su u Društvu iznimno zahvalni. U istu svrhu bit će utrošen i novac prikupljen od prodaje ulaznica sa Godišnjeg koncerta, to jest u nabavu i šivanje nošnji koje su prijeko potrebne za kvalitetan rad ansambla KUD-a.

no images were found

Skip to content