Koordinacija turističkih zajednica VPŽ održana u Slatini

U nedjelju otvorenje Slatinskog ljeta 2015.
01.07.2015.
Počinje izgradnja Solarne elektrane Medinci
04.07.2015.

Koordinacija turističkih zajednica VPŽ održana u Slatini

U petak, 3. srpnja, u Slatini je održana koordinacija turističkih zajednica sa područja Virovitičko-podravske županije. Sudionici su posjetili Zavičajni muzej Grada Slatine gdje ih je ugostio pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić i ravnateljica muzeja Dragica Šuvak koja je goste provela kroz muzejske zbirke i upoznala ih sa kulturno-turističkom ponudom slatinskog područja.

Susret je dalje nastavljen u prostoru poduzeća Jošavac d.o.o. gdje je direktor poduzeća Srećko Bosak sudionike poveo u studijski obilazak i upoznao ih sa sadržajem i oblicima lovno-turističke i ruralno-turističke ponude. U restoranu Jošavac je također održan i radni ručak uz upoznavanje sa gastronomskom i enološkom ponudom slatinskog područja.

„Ovaj susret proširili smo i sa gostima iz putničke agencije Niba tours koji su nam bitni i koji će ovu ponudu koju su danas vidjeli uvrstiti u svoje kataloge te na taj način doprinijeti razvoju turizma te većoj posječenosti Grada Slatine.“-izjavila je Martina Jaklić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije. Također naglasila je potrebu za većim brojem smještaja sa tri i četiri zvjezdice kao preduvjet za povećanje broja posjetitelja.

Direktorica Turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš izrazila je zadovoljstvo održanom koordinacijom i prilikom da Slatina pokaže dio svoje turističke ponude koja je svake godine bogatija sadržajem.

„Mi pokušavamo ostvariti unazad par godina kontakte ne samo sa agencijama sa područja naše Republike nego i okolnih Republika i mogu reći da nekakve kontakte već imamo iako su to ustvari poslovi koji su više specifičnog karaktera i tiču se lovnog turizma. Cilj nam je da se naša ponuda proširi i na one ljude kojima lov nije osnovna preokupacija i nadamo se da ćemo u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada pronaći nekakve zajedničke sadržaje i pokazati turistima odnosno građanima i drugih dijelova i naše Republike i šire da ipak naš grad i cijela županija ima što pokazati.“ rekao je Srećko Bosak. Također je naglasio da se na području lovnog turizma još puno toga može poboljšati, da siva ekonomija stvara probleme te da u Slatini fali noćnog života kojeg su turisti željni.

no images were found

Skip to content