Komunalne poslove skloništa za životinje u Slatini obavljat će Feliks d.o.o. Virovitica

16. Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana 21. lipnja u Slatini
19/06/2018
U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba „Volontiram, srce diram“
19/06/2018

Komunalne poslove skloništa za životinje u Slatini obavljat će Feliks d.o.o. Virovitica

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Slatine na izvanrednoj sjednici održanoj 16. lipnja ove godine donijelo Odluku o izboru pravne osobe kojoj će se povjeriti obavljanje komunalnih poslova skloništa za životinje na području Grada Slatine na temelju pisanog ugovora, ista je objavljena u Službenom glasniku Grada Slatine br. 5/2018 u kojem između ostaloga u obrazloženju stoji:

„Gradsko vijeće Grada Slatine, po provedenom pregovaračkom postupku o uvjetima ugovora na temelju kojega će se povjeriti obavljanje komunalne djelatnosti skloništa za životinje na području Grada Slatine, prihvatilo je ponudu trgovačkog društva FELIKS d.o.o. za veterinarske usluge i trgovinu, Virovitica, s obzirom da zakonska odredba iz članka 62. stavka 4. Zakona o zaštiti životinja (Narodne novine, broj 102/17) propisuje da jedinica lokalne samouprave može sklopiti ugovor o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja sa skloništem fizičke ili pravne osobe koje se nalazi na području jedinice područne (regionalne) samouprave u kojoj je smještena ta jedinica lokalne samouprave, dakle, da Grad Slatina može sklopiti ugovor samo s registriranim skloništem na području Virovitičko-podravske županije, gradonačelnik Grada Slatine pregovarao je s trgovačkim društvom FELIKS d.o.o. Virovitica, koje upravlja jedinim registriranim skloništem za životinje na području Virovitičko-podravske županije – Skloništem za životinje Virovitica.

Nakon izvršenih pregovora, FELIKS d.o.o. je Gradu Slatini uputio konačnu ponudu, a čija je ukupna cijena 330.000,00 kn.“(www.radioslatina.hr)

Skip to content