Ivan Roštaš primio gradonačelnika Szigetvára

Stručni skup za predstavnike osnovnih i srednjih škola VPŽ
18.03.2015.
Peta akcija dobrovoljnog darivanja krvi
19.03.2015.
Stručni skup za predstavnike osnovnih i srednjih škola VPŽ
18.03.2015.
Peta akcija dobrovoljnog darivanja krvi
19.03.2015.

Ivan Roštaš primio gradonačelnika Szigetvára

U slatinskoj Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Roštaš sa suradnicima ugostio je dr. Pétera Vassa, novoizabranog gradonačelnika prijateljskog mađarskog grada Szigetvára i njegovog savjetnika Róberta Fazekasa koji je i zamjenik župana Baranjske županije.

Budući da je Péter Vass gradonačelnik tek četiri mjeseca predstavio se domaćinima uz želju da se dugogodišnja dobra suradnja nastavi i intenzivira osobito na zajedničkim gospodarskim projektima. Predstavio je veliki projekt obnove tvrđave u Szigetváru i obilježavanje 450. obljetnice sigetvarske bitke koja će održati i u rujnu 2016. godine te izrazio želju da pokrovitelji godišnjice toga povijesno značajnog događaja budu predsjednici triju država – Hrvatske, Turske i Mađarske.

Slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš čestitao je Péteru Vassu na izboru za gradonačelnika Szigetvára poželjevši mu uspješan rad. Istaknuo je dugogodišnje prijateljstvo i izvrsnu suradnju dvaju gradova na dosadašnjim projektima, osobito onima što su ih provodile škole. Preložio je partnerstvo Szigetváru uključivanjem njihove Glazbene škole u već pripremljeni projekt Grada Slatine na preseljenju Glazbene škole u zgradu Stare škole koji bi se mogao financirati iz sredstava Prekograničnog programa Mađarska-Hvatska 2014. – 2020.

Oba su gradonačenika istaknula potrebu češćih susreta i imenovanje koordinatora iz oba grada koji bi u suradnji sa stručnim timovima radili na zajedničkim projektima. Ponovno je aktualizirano pitanje izgradnje mosta na Dravi koji bi omogućio bolju prometnu povezanost dvaju gradova i županija. (www.icv.hr; js)

Skip to content