Ivan Roštaš i Darko Špoljarić potpisali Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju sportske dvorane

VPŽ svijetli primjer u privlačenju sredstava iz EU fondova
03.06.2014.
Srednja škola Marka Marulića nagradila najuspješnije učenike
05.06.2014.
VPŽ svijetli primjer u privlačenju sredstava iz EU fondova
03.06.2014.
Srednja škola Marka Marulića nagradila najuspješnije učenike
05.06.2014.

Ivan Roštaš i Darko Špoljarić potpisali Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju sportske dvorane

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Darko Špoljarić potpisali su u gradskoj vijećnici Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju sportske dvorane. Donacijom od 200.000 kuna za izradu projektne dokumentacije Grad Slatina daje potporu nominaciji infrastrukturnog projekta prema Europskom fondu za regionalni razvoj kojim je predviđena rekonstrukcija krovišta sportske dvorane, sanacija unutarnjih prostorija, dogradnja novog dijela dvorane, rekonstrukcija parkirališta i izgradnja pristupa za osobe s invaliditetom te poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade.

S obzirom da je krovište sportske dvorane oštećeno na više mjesta te za vrijeme padalina ili topljenja snijega veća količina vode dospijeva na teren dvorane, tribine i pomoćne prostore, nastava i ostale aktivnosti u dvorani trenutačno se odvijaju u otežanim uvjetima. Za izvođenje nastavnog programa sportsku dvoranu koriste Srednja škola Marka Marulića i Industrijsko-obrtnička škola Slatina s ukupno 976 učenika pa nerijetko u dvorani nastavu imaju učenici dva ili više razreda istovremeno. Osim toga, ovu sportsku dvoranu koriste lokalni sportski klubovi za treninge i natjecanja te udruge za kulturne i zabavne manifestacije. Stoga je njena sanacija i dogradnja od iznimne važnosti za slatinske srednje škole, grad Slatinu, ali i širu zajednicu u cjelini.

Dogradnja još jedne manje dvorane uz postojeću koja je predviđena ovim projektom omogućit će kvalitetniju nastavu za više razrednih odjela istovremeno a izgradnja prilagođenog sanitarnog čvora, prilaza i parkirališta za osobe s invaliditetom kao i ugradnja rampe omogućit će pristup tribinama i korištenje sportskih terena svima pod istim uvjetima.

Nakon potpisivanja sporazuma ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Darko Špoljarić zahvalio je gradonačelniku na iznimno velikoj potpori, te naglasio važnost ovog projekta kroz koji zamjenom dotrajalog krovišta, dogradnjom, prilagodbom i opremanjem sportske dvorane Srednja škola Marka Marulića Slatina uz pomoć Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, koja je osnivač škole i prijavitelj projekta, želi povećati kvalitetu i sigurnost nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i omogućiti bavljenje sportom što većem broju građana. (slatina.hr; Fotografija: Robert Turkalj)

Skip to content