Investirano 212.000.000 kuna u prometnu infrastrukturu Grada Slatine

U ponedjeljak početak gradnje crkve blaženog Ivana Merza
22.05.2013.
Konačni rezultati izbora za članice-članove Gradskog vijeća Grada Slatine
24.05.2013.
U ponedjeljak početak gradnje crkve blaženog Ivana Merza
22.05.2013.
Konačni rezultati izbora za članice-članove Gradskog vijeća Grada Slatine
24.05.2013.

Investirano 212.000.000 kuna u prometnu infrastrukturu Grada Slatine

Jedan od uvjeta za dolazak investitora, privlačenje kapitala i stvaranje novih radnih mjesta je postojanje adekvatne infrastrukture što podrazumijeva postojanje i kvalitetne cestovne mreže. Grad Slatina je po pitanju izgradnje cestovne infrastrukture jedan od gradova u Hrvatskoj koji u tome prednjači. Svakako najznačajniji realizirani projekt, koji je ujedno i najveća investicija u povijesti Grada Slatine, je izgradnja obilaznice Slatina-Sladojevci u duljini 10.2 kilometra. Izgradnjom obilaznice izmješten je tranzitni promet iz gradskog područja, čime je povećana kvaliteta života u gradu i sigurnost u prometu gradskim ulicama. Osim izgradnje obilaznice u Slatini su obnovljeni kolnici i županijskih cesta, prije svega u Ulici braće Radić, kralja Zvonimira, te ceste u prigradskim naseljima Gornji Miholjac, Bakić-Josipovo, Radosavci. Izgrađena je i II etapa spojne ceste Ivanbrijeg-Golenić, odnosno cesta kroz Ivanbrijeg i odvojak ceste za Golenić, a obavljena je i sanacija klizišta. Rekonstruirana je i lokalna cesta Slatina-Lukavac, što je uključilo asfaltiranje ceste od Slatine do Lukavca, te kroz naselja Lukavac. Osim izgradnje i rekonstrukcije županijskih cesta obavljena je rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, nogostupa i parkirališta. Prema tome izvedeni su radovi na rekonstrukciji Trga Ruđera Boškovića, parkiralištu kod Pučkog otvorenog učilišta, izgrađen je nogostup i nastavak šetnice prema jezeru Javorica u Voćinskoj ulici, sanirane su ceste u gradskim četvrtima Potočani i Kreminac, te u ulicama G. J. Draškovića, A.M. Rekljkovića i A.K. Zrinski. Uređena su i brojna autobusna stajališta, asfaltirane nerazvrstane ceste u Medincima, izgrađen pješački most u Bistrici, a uz to sve uređen je i kružni tok na Trgu svetog Josipa. Vrijednost obavljenih investicija iznosi oko 170.000.000 kuna.

U tijeku je obnova dijela državne ceste D-34, dionica Slatina-Čađavica. Kao dio ovog projekta obavljeni su poslovi rekonstrukcije državne ceste u ulici Vladimira Nazora u Slatini, Medincima i Novom Senkovcu, a pri kraju je i izgradnja mini-obilaznice Medinci kojom će se povećati sigurnost obližnjeg vodocrpilišta i povećati protočnost prometa. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 42.000.000 kuna.

Prema riječima gradonačelnika Slatine Ivana Roštaša investicijski zamah nastavit će se i u narednom periodu. Među prvim projektima koji su u planu realizacije jesu rekonstrukcija ulaza u Ulicu Mirnu I. i II., rekonstrukcija dijela N. Š. Zrinskog, Slavonske, P. Preradovića i popravak u Sladojevcima ulice Matije Gupca za što su u tijeku natječaji za investicijsko održavanje. U pripremi su i radovi u Mlinskoj i Sunčanoj ulici. (slatina.hr)

Skip to content