Igor Fazekaš ravnatelj Doma zdravlja VPŽ: Netočna je i neistinita informacija da se u gradu Slatini zatvara pedijatrijska ordinacija

Grad Slatina uvodi novo informatičko rješenje za upravljanje nepokretnom imovinom
08.02.2017.
Vlada RH: Potpisan je ugovor o dodjeli 50 milijuna kuna Općoj bolnica Virovitica za projekt izgradnje dnevne bolnice i opremanje pet operacijskih sala…
08.02.2017.

Igor Fazekaš ravnatelj Doma zdravlja VPŽ: Netočna je i neistinita informacija da se u gradu Slatini zatvara pedijatrijska ordinacija

Ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš izdao je priopćenje u vezi navoda o zatvaranju pedijatrijske ordinacije u Domu zdravlja Slatina. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Nastavno na glasine na pojedinim Facebook grupama i lokalnom portalu, a s ciljem točnog, istinitog i korektnog informiranja javnosti, želimo informirati javnost da je netočna i neistinita informacija da se u gradu Slatini zatvara pedijatrijska ordinacija.

Istina je, da je nenajavljeno i iznenadno, suprotno svim primjerima dobre prakse u otkaznom roku, nakon našeg telefonskog razgovora od 1.veljače, Željkica Gerenčir, pedijatar dana 2. veljače mailom poslala informaciju da s danom 6.veljače otkazuje svoj Ugovor o radu u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije, a 6. veljače zaprimljen je i pismeni Zahtjev za raskid Ugovora o radu u kojemu je navedeno da ie tijekom otkaznog roka koristiti godišnji odmor počevši s 13. veljačom, čime smo dovedeni u iznimno neugodnu situaciju kako bi se osigurao nesmetani rad navedene ordinacije.

Liječnicu će, kao i u dosadašnjim slučajevima korištenja njenog godišnjeg odmora, mijenjati Vlasta Hanich, pedijatar u ordinaciji Orahovica i u svojoj smjeni kako je bilo i do sada uobičajeno za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, a informaciju o radnom vremenu pacijenti mogu pročitati na vratima ordinacije te se informirati putem telefona 553 994 svaki radni dan – prije podne, osim srijede kada medicinska sestra radi poslije podne.

Budući da poslodavac mora postupiti sukladno članku 115. točka 4. Zakona o radu (NN 93/14) koji kaže da radnik može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok, navedenoj liječnici Ugovor o radu na osobni zahtjev prestaje s danom 7.ožujka 2017. godine. Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije je u utorak 7.veljače ponovo raspisao natječaj za zasnivanje radnog odnosa dr. med. spec. pedijatra koji je otvoren do 31. 3.2017. godine i čini maksimalne napore kako bi osigurao nesmetano obavljanje zdravstvene zaštite na prostoru cijele Virovitičko-podravske županije pa tako i pacijentima navedene ordinacije.

Želimo ukazati dosadašnjim pacijentima da nema razloga za širenje nepotrebne panike jer se ordinacija ne zatvara, nego je liječnica, kao i neki drugi liječnici u RH, sama dala otkaz. Ordinacija će nakon isteka Ugovora o radu navedene liječnice raditi sukladno zakonski određenom radnom vremenu, a liječnici zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i želimo svaki uspjeh u daljnjem radu.
Ravnatelj, Igor Fazekaš. (www.vpz.hr)

Skip to content