Građani Slatine i pravni subjekti pozvani na sanaciju svojih cijevnih propusta
07.07.2015.
Vikend u Slatini
09.07.2015.
Građani Slatine i pravni subjekti pozvani na sanaciju svojih cijevnih propusta
07.07.2015.
Vikend u Slatini
09.07.2015.

Hodočašće “Zavjet za Domovinu” Stražeman-Voćin

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝, slatinčani Pavo Tutenov, Goran Draksler, Željko Nikolić  te Zlatko Milošević  istrčali su u ponedjeljak 06.07 od Stražemana do Voćina   te tako dali svoj doprinos u zavjetnom hodočašću ˝Marijanski zavjet za Domovinu˝

Na startu u Stražemanu maratonce su ugostili i uz zvonjavu crkve sv. Mihaela Arkanđela ispratili župnik Josip Devčić  generalni vikar Požeške biskupije  i stalni đakon Zdravko Ticl ,a u Voćinu su dočekani i ugošćeni od strane dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Voćin predsjednika Darka Božičkovića i Ivice Đuzela člana upravnog odbora iste udruge.

HVIDRA i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge pokrenuli su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske to jest od Gunje do Dubrovnika gdje trebaju doći 30. kolovoza . “Smisao ovoga hodočašća je molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske. Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu. Obranili smo Hrvatsku, oružjem i krunicom oko vrata. Danas se opet trebamo za nju boriti, trajnom angažiranošću i molitvom.“– riječi su svećenika koji je stao na vrata crkve sv. Marka i spriječio sukob policije s braniteljima u traumatičnoj noći na Gornjem gradu, Isusovca  patera Ivana Ike Mandurića.

no images were found

 

Skip to content