Gradska razvojna agencija Slatine održala edukaciju za predstavnike slatinskih udruga

Božićna čestitka gradonačelnika Ostrošića povodom Božića prema julijanskom kalendaru
05/01/2018
Slatina KOM d.o.o. uvodi odvojeno skupljanja otpadne odjeće i staklene ambalaže “od vrata do vrata” putem namjenskih vrećica
05/01/2018

Gradska razvojna agencija Slatine održala edukaciju za predstavnike slatinskih udruga

Jučer je u prostorima Gradske razvojne agencije Slatine održana edukacija za predstavnike udruga. Ideja iza ove edukacije koju je vodila djelatnica GRAS-a Marija Boroša bila osigurati učinkovito djelovanje udruga te uputiti predstavnike istih u obveznu financijsku dokumentaciju i administrativne obveze, a sve u svrhu valjanih prijava na pozive za prijavu projekata i natječaje namijenjene civilnom sektoru.

Nada Ranitović upoznala je pak predstavnike udruga s natječajem koji je u najavi – “Jačanje poslovanja za društveno poduzetništvo – Faza I.”

Edukaciji su prisustvovali predstavnici udruge Vretenac Slatina, DND Slatina, Udruge vinogradara i vinara „Slatinsko vinogorje“, Kinološke udruge Slatina, Udruge umirovljenika Slatina, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Slatinea, Udruge osoba s invaliditetom Slatina, Udruge pčelara „Lipa“ Slatina, Udruge mladih „Krik“ i Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Tajnica Društva „Naša djeca“ Slatina Sanela Tot okupljenima je prezentirala temu Volonterskih knjižica koje bi svaka Udruga koja se bavi volonterskim radom trebala koristiti. Organizatori volontiranja i volonteri volonterske knjižice mogu dobiti u volonterskim centrima koji djeluju u njihovoj blizini. Prema njezinim riječima Volonterska knjižica je spomenar, skup informacija o interesu i radu volontera koji je posjeduje. Dokaz je stečenom iskustvu, motiviranosti volontera i njihovom doprinosu za opće dobro. Evidencija volonterskih sati u volonterskoj knjižice je ekvivalent potvrdi o volontiranju koju je organizator volontiranja dužan izdati.

Okupljene predstavnike udruga kratko je pozdravila ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Danijela Maravić i ujedno najavila da će tijekom idućeg tjedna biti organizirano još jedno ovakvo predavanje, u terminu koji će se dogovoriti s predstavnicima samih udruga. (www.radioslatina.hr)

Skip to content