Gradonačelnik posjetio tvrtke Honel Slatina i Drvo-trgovina d.o.o.

Održan 2. memorijalni maraton ˝Davor Šoploher – (ne) zaboravljeni heroj!”
20.04.2018.
Održani „Dani turske kulture u Slatini“
21.04.2018.

Gradonačelnik posjetio tvrtke Honel Slatina i Drvo-trgovina d.o.o.

Jučer je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića i ravnateljice GRAS-a Teodore Fišer posjetio tvrtke Honel Slatina i Drvo-trgovina d.o.o.

Tom je prigodom vlasnik obrta Honel Slatina, Zoran Horić predstavio poslovanje svog obrta ali i cijele tvrtke Honel Holding d.o.o. sa sjedištem u Slatini, a čiji je sastavni dio, uz još pet tvrtki iz Slavonskog Broda, Požege i Bilja koje pokrivaju područje četiri od pet slavonskih županija.

Honel Holding se bavi infrastrukturnim radovima u telekomunikacijama što je bazna djelatnost uz koju je zastupljeno i izvođenje radova u niskogradnji i manje zahtjevnih radova u visokogradnji, zatim elektroinstalaterski i radovi na održavanju računalne infrastrukture, od osobnih računala do računalnih mreža.

 „Planovi i ciljevi tvrtke u narednom razdoblju su zauzeti što bolju poziciju u izvođenju telekomunikacijskih radova na infrastrukturi, te na promoviranju povećanja cijene rada kako bi ne samo vratili dio radne snage koja je otišla iz Hrvatske, već da bi zadržali naše mlade kadrove koji svake godine izlaze iz škole.“-rekao je Horić.

 

Tvrtka Drvo-trgovina d.o.o. nakon početnih petnaestak zaposlenih i osnovnom djelatnošću piljenja i blanjanja drveta, danas zapošljava preko 200 djelatnika, a uz ostale segmente bavi se proizvodnjom furnira, lamela za podove, seljačkih podova i ostalih drvnih proizvoda.
Tvrtka je jedan od većih proizvođača proizvoda od parene i sušene bukve u Republici Hrvatskoj. Tvrtka izvozi proizvode u europske i prekomorske zemlje.

Budući na postojećoj lokaciji u Industrijskoj ulici tvrtka nije imala dovoljno prostora i mogućnosti za razvoj i realizaciju višegodišnjih planova, u poduzetničkoj zoni Turbina 2 od Grada Slatine kupljena je parcela na kojoj su izgrađene 4 tvornice, a u izgradnji je i peta, odnosno sušarski kapaciteti i to, prema riječima suvlasnika i izvršnog direktora Antuna Štefanovića, jedni od većih u Hrvatskoj.

Prva faza investicije, odnosno izgradnja sušarskih kapaciteta i nove tvornice lamela i podova u vrijednosti cca. 30 milijuna kuna je pri kraju te bi radovi trebali biti gotovi do sredine lipnja ove godine. Završetkom radova bit će zaposleno 20-tak novih djelatnika.
Cijela poslovna priča bi u konačnici trebala završiti  tvornicom podova gdje bi se ukupan broj zaposlenih zaokružio na 300 djelatnika. Nadamo se da ćemo uslijed poteškoća zbog nedostatka dovoljnih količina sirovine za takvu proizvodnju ipak ostvariti zadane ciljeve u iduće dvije ili više godina.“ –  zaključio je Štefanović.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content