Gradonačelnik posjetio djelatnice GRAS-a u njihovim novim prostorima

Dječje igralište u Stublovačkoj ulici oduševilo brojne mališane i školarce
10.05.2021.
U prigodi Svjetskog dana hodanja u Slatini svečano otvoren novouređeni park i hodačka staza s vježbalištima
10.05.2021.
Dječje igralište u Stublovačkoj ulici oduševilo brojne mališane i školarce
10.05.2021.
U prigodi Svjetskog dana hodanja u Slatini svečano otvoren novouređeni park i hodačka staza s vježbalištima
10.05.2021.

Gradonačelnik posjetio djelatnice GRAS-a u njihovim novim prostorima

Povodom nedavnog preseljenja Gradske razvojne agencije Slatine u nove prostore uređene u zgradi Gradske uprave Grada Slatine radi lakše komunikacije s građanima, i između GRAS-a i Gradske uprave, osobito Upravnog odjela za razvoj grada, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio je i pozdravio djelatnice GRAS-a te obišao njihove novouređene prostorije.

Naime, Gradska razvojna agencija Slatine preselila je u nove prostore 6. travnja ove godine, a na korištenje je dobila tri obnovljena ureda koja su namijenjena ravnateljici i djelatnicama kojih je trenutačno zaposleno četiri. Dvije su zaposlene na radnom mjestu viši stručni suradnik za pripremu i provedbu projekata i po jedna na radnom mjestu viši stručni suradnik za gospodarstvo, pripremu i provedbu projekata (voditelj Job cluba) te viši stručni suradnik za gospodarstvo, financijsko poslovanje i administraciju.

Bila je to ujedno prigoda za razgovor o mjerama koje je Grad Slatina osigurao za pomoć gospodarstvenicima na slatinskom području budući da i GRAS od početka pandemije COVID-19 konstantno pomaže poduzetnicima i poljoprivrednicima u pripremi projektnih prijedloga za mjere koje su objavljene od strane ministarstava, Virovitičko-podravske županije te Grada Slatine.

– Među značajnije prijave istaknula bih 15 prijava na Javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2020. godinu, 70-ak prijava za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu, prijave za Potpore za samozapošljavanje, Mjeru 21 – Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom koronavirusom te prijave za financijske instrumente koje dodjeljuje HAMAG-BICRO putem Malih zajmova za ruralni razvoj, – rekla je viša stručna suradnica za gospodarstvo, financijsko poslovanje i administraciju Mirela Prlić te dodala kako su u suradnji s Gradom Slatinom i gradskim ustanovama prijavljeni projekti na Poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, prijava na poziv Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Isto tako u suradnji s udrugama prijavljeni su projekti za natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini.

Pored pomaganja oko prijava na natječaje za pomoć uslijed pandemije COVID-19, GRAS provodi i projekte koje je prijavio u suradnji s poduzetnicima, poljoprivrednicima i udrugama.
Zajedno s poduzetnicima i poljoprivrednicima provode se projekti koji su prijavljeni za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“, 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti, te poslovni planovi koji su prijavljeni na financijske instrumente koje dodjeljuje HAMAG-BICRO putem Malih zajmova za ruralni razvoj, kao i projekti koji su prijavljeni na Javni poziv za Program „Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2020. godinu i Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti.
U suradnji s tvrtkom Slatina kom provodi se projekt nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada, te Udrugom umirovljenika Slatina projekt „Zlatne sedamdesete 2021./2022.“.

Nakon što je djelatnicama GRAS-a zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, gradonačelnik je obišao i sve prostore u zgradi Gradske uprave koji su u proteklom razdoblju od tri i pol godine uređivani sredstvima Grada Slatine.

Tom je prigodom istaknuo kako je jedan od ureda preuređen u malu salu za sastanke koja je, uz dosadašnju vijećnicu koju tek čeka preuređenje tijekom iduće godine, na raspolaganju, kako djelatnicima Gradske uprave, tako i djelatnicama GRAS-a.

– S ciljem još kvalitetnijeg rada oba su prostora na raspolaganju djelatnicima prema potrebi, a za veće sastanke imamo prostore Gradske knjižnice i čitaonice, Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatskoga doma u Slatini, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content