Dječje igralište u Stublovačkoj ulici oduševilo brojne mališane i školarce

Od sutra, 10. svibnja u Slatini počinje organizirano cijepljenje protiv korona virusa
09.05.2021.
Gradonačelnik posjetio djelatnice GRAS-a u njihovim novim prostorima
10.05.2021.
Od sutra, 10. svibnja u Slatini počinje organizirano cijepljenje protiv korona virusa
09.05.2021.
Gradonačelnik posjetio djelatnice GRAS-a u njihovim novim prostorima
10.05.2021.

Dječje igralište u Stublovačkoj ulici oduševilo brojne mališane i školarce

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik nakon završenih radova na postavljanju igrala i kompletnom uređenju obišli su novo dječje igralište u Stublovačkoj ulici u Slatini.

– Nakon što smo uspjeli izasfaltirati pristupe svim stanovnicima ovog dijela Slatine, na inicijativu stanovnika Stublovačke ulice odlučili smo da na ovaj prostor, odnosno dio livade o kojoj se uglavnom brinu sami građani i redovito ga održavaju košnjom, smjestimo dječje igralište koje je nedostajalo.

Tako su djelatnici Slatina koma nakon postavljanja i uređenja pet igrala i klupe za odmor posadili i pet stabala koja će vremenom napraviti hladovinu na igralištu, a ujedno i odvojiti od ceste i preostalog dijela livade. 

Obilaskom terena ovdje smo zatekli djecu koja koriste ovo igralište, kako čujem svakodnevno, što je dokaz kako se ova investicija isplatila. To mi je izuzetno drago, a nekoliko me „mladića“ odmah „zaskočilo“ jednom novom idejom. Naime, dosjetili su se kako bi uz ova igrala dio prostora bio idealan za malonogometno igralište, koje naravno treba urediti.

Sami stanovnici su već napravili vlastitom inicijativom dva mala metalna gola, a Grad će se u suradnji sa Slatina komom potruditi da im ispuni želju, te će tijekom ljeta ili jeseni poravnati i urediti malonogometno igralište, te na taj način dodati još jedan sadržaj ovoj priči, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Jedan od stanovnika Stublovačke ulice, Ivica Marinović zahvalio se gradonačelniku i Gradu Slatini na postavljanju ovog dječjeg igrališta koje im je u svakom slučaju dobro došlo jer u ulici trenutačno imaju veliki broj djece, od kojih je njih 36-ero osnovnoškolskog uzrasta.

– Djeca se do sada nisu imala gdje igrati i kvalitetno provoditi vrijeme na svježem zraku. Zatražili smo dječje igralište jer je ovaj dio grada dosta udaljen od ostalih uređenih dječjih igrališta, i baš nam je nedostajalo kako bi djeca mogla više vremena provoditi vani uz zanimljive sadržaje, a ne stalno biti zatvoreni u kućama na računalima, – rekao je Ivica Marinović te dodao:

– Iako je ovo mala ulica i nema previše kuća, hvala Bogu djece imamo i ovo se igralište ovdje super uklopilo. Drago nam je da se to napravilo, ali još nam nešto fali. Nedostaje nam rasvjeta uz cestu jer su kuće dosta udaljene i djeca nam navečer iz škole idu po mraku što nije ugodno jer se s druge strane ceste proteže šuma pa se boje.

Gradonačelnik Ostrošić je tom prigodom istaknuo kako je upravo ovakva komunikacija između stanovnika Slatine i Gradske uprave izuzetno bitna kao i sama prisutnost na terenu.

– Da nismo razgovarali sa stanovnicima Stublovačke ulice do realizacije ovoga projekta ne bi došlo, a ulaganja ovdje ne staju. Već smo u fazi projektiranja rasvjete za dionicu od zavoja do kraja ulice prema izletištu Stublovac za koje na žalost moram reći da je ljudskim nemarom i neadekvatnim ponašanjem devastirano, što ćemo tijekom ove godine nastojati popraviti i ponovno privesti svrsi, – rekao je gradonačelnik te dodao:

– Budući da je ovdje u tijeku projektiranje retencije Stublovac od strane Hrvatskih voda Osijek mi ćemo se u zajedničkoj suradnji na neki način uklopiti u njihove planove. Ove ćemo godine pripremiti projektnu dokumentaciju za rasvjetu koja će obuhvaćati desetak rasvjetnih stupova, a čijim će se postavljanjem, nadam se relativno brzo, riješiti i ovaj problem, te djeca neće više morati ići po mraku, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content