Gradonačelnik Ostrošić uručio certifikate “Proizvod hrvatskog seljaka” poljoprivrednim proizvođačima

Izvješće o visini troškova za provedbu lokalnih izbora
07.07.2017.
Natječaj za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Slatine
10.07.2017.

Gradonačelnik Ostrošić uručio certifikate “Proizvod hrvatskog seljaka” poljoprivrednim proizvođačima

 

Na gradskoj tržnici u Slatini, u petak 7. srpnja, uručeni su certifikati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Virovitičko-podravske županije koji svoje proizvode prodaju na slatinskoj tržnici. Uručenim certifikatima “Proizvod hrvatskog seljaka” potvrđena je izvornost proizvoda koje proizvođači prodaju na slatinskoj tržnici.

Okupljene su prigodnim riječima pozdravili i certifikate uručili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, direktor Slatina kom d.o.o. Dragutin Vuk i viša stručna savjetnica Savjetodavne službe u  Slatini Tihana Bišćan. Događaju su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, gradski pročelnici i gosti.

Projekt certificiranih tržnica je 2006. godine započela Udruga hrvatskih tržnica u zajednici s Udrugom hrvatskih povrćara, a pomoću njega se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Cilj projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije.

Da bi proizvođač dobio certifikat, mora imati status OPG-a, trebao bi biti član Udruge proizvođača poljoprivrednih proizvoda ili prerađevina te dokazati status poljoprivrednog zemljišta koje obrađuje. Certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici su posebno označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i oznakom certifikata.

U Slatini projekt provodi Slatina kom d.o.o. u suradnji sa Udrugom hrvatskih tržnica, Gradom Slatina i Poljoprivrednom savjetodavnom službom već petu  godinu za redom. Ove godine ukupno je 27 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava  dobilo certifikate, od čega je   petero dobilo certifikat po prvi put

no images were found

Skip to content