Gradonačelnik Ostrošić gostovao na Radio postaji Slatina

DV Zeko Slatina domaćin Regionalne smotre projekata iz područja predškolskog odgoja
06.03.2018.
Biciklistički klub Slatina ponovno aktivan
07.03.2018.

Gradonačelnik Ostrošić gostovao na Radio postaji Slatina

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić gostovali su 6. ožujka na Radio postaji Slatina gdje su putem etera upoznali građane Slatine i šire okolice s projektima koji su spremni za provedbu prema stanju projektne dokumentacije. Tako su spomenuti slijedeći projekti: Glazbeno-umjetnička škola, Ljetna glazbeno-umjetnička pozornica, Sanacija zgrade mjesnog doma u Novom Senkovcu, Adaptacija i energetska obnova mjesnog doma u Radosavcima, Tematski park glazbe, zabave i sporta u središtu Slatine, Izgradnja ulazne ceste u PZ Turbina 3, Izgradnja Nove ulice (potrebno otkupiti zemljište), Rekonstrukcija trga s fontanom – II. etapa – povećanje površina za ljetne terase i pješačkih površina te rasvjeta. Ukupna vrijednost navedenih projekata je 26.200.000,00 kuna. Zatim Rekonstrukcija ceste za Golenić  – projekt u vrijednosti 7.350.000,00 kuna za koji su odobrena sredstva kroz Program ruralnog razvoja.
Kandidirani projekti su i Rekonstrukcija društvenog doma u Donjim Meljanima, Energetska obnova upravne zgrade Grada Slatine, Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice Slatina.

Tijekom radijske emisije bilo je govora i o projektima koji su u pripremi: EPIcentar Sequoia Slatina gdje je predviđena revitalizacija spomenika prirode – zaštićenog parka i zaštićenog drva Sequoia, te rekonstrukcija postojećih javnih zgrada u kojima će se urediti posjetiteljski centar, hostel, konferencijska dvorana, restoran i interpretacijski centar s vidikovcem, te Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, koji obuhvaća izgradnju prometnica, nogostupa, oborinske odvodnje, javne rasvjete i hortikulturnog uređenja. Oba projekta su u postupku odobrenja.

Radi se i na projektima kako bi se pomoglo obrtnicima i malim poduzetnicima gdje je privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić stavio naglasak na poduzetničke zone Turbina 2 i Turbina 3.

Najavljeni su i projekti rekonstrukcije cesta i javne rasvjete u pojedinim ulicama u Slatini i prigradskim naseljima, no treba biti strpljiv jer realizacija istih ovisi i o drugim, a ne samo Gradskim institucijama, rekao je gradonačelnik Ostrošić, te najavio nastavak obilaska Mjesnih odbora kako bi ih motivirao na ostvarivanje još boljih rezultata.
Sve ideje i sugestije su dobro došle kako bi se iznašla najbolja rješenja za boljitak svih građana jer je Slatina grad dobrih ljudi, zaključio je na kraju gradonačelnik Ostrošić.(www.radioslatina.hr)

no images were found

 

Skip to content