Biciklistički klub Slatina ponovno aktivan

Gradonačelnik Ostrošić gostovao na Radio postaji Slatina
06.03.2018.
Gradonačelnik Ostrošić primio predstavnike Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije
07.03.2018.

Biciklistički klub Slatina ponovno aktivan

Biciklistički klub Slatina nakon dvogodišnje stanke ponovno je pokrenuo rad kluba te je 6. ožujka u prostorijama Centra nevladinih udruga u Slatini održao redovnu izbornu Skupštinu.
Izvješće o radu u proteklom razdoblju podnio je dosadašnji predsjednik kluba Mladen Crnobrnja koji se osvrnuo na rad kluba od samog osnutka preko utrka, biciklijada i festivala na kojima su sudjelovali.
Potom je izabrano novo rukovodstvo kluba, odnosno predsjednik Nino Margaretić, dopredsjednik Nad Nicinger, tajnik Karlo Lokner i članovi Upravnog odbora Boris Ladan i Mladen Crnobrnja.
Donesena je i odluka o visini godišnje članarine koja za zaposlene članove iznosi 100,00, a za nezaposlene 50,00 kuna.

Novoizabrani predsjednik Nino Margaretić pozdravio je nazočne članove kluba i goste koji su svojim dolaskom dali podršku radu novoobnovljenog kluba, gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića, direktoricu Turističke zajednice Grada Slatine Vanju Lazić, predsjednicu Društva naša djeca Slatina Snježanu Pačarić i predstavnicu Udruge Motiv Maju Lazić, nakon čega je iznio plan rada i financijski plan za 2018. godinu.
Odlazak i sudjelovanje na utrkama 10. sezone Slavonske brdsko biciklističke lige 2018., organizacija utrke u sklopu SBBL XC-Bunarić  29. travnja u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Slatine i podrškom Grada Slatine.
Tom je prigodom direktorica Turističke zajednice Grada Slatine Vanja Lazić upoznala nazočne kako će se na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice za prijavu događanja u pred i post sezoni, budući se radi o travnju, ovo sportsko događanje prijaviti kao projekt u pred sezoni. Najavila je i organizaciju edukacije za ciklo vodiče u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom na što su Nino Margaretić i Mladen Crnobrnja izrazili zadovoljstvo jer i sami posjeduju licence za biciklističke vodiče.

I ove godine nastavit će se s akcijom registracije bicikala u suradnji s Policijskom postajom Slatina budući je do sada u Slatini registrirano 500 bicikala što se pokazalo korisnim u slučaju krađe. Članovi kluba će također sudjelovati u biciklijadi koju će organizirati Udruga Motiv,  a organizirat će biciklijadu povodom Dana pada Vukovara 18. studenog.
Klub će se u okviru svog plana i programa rada, putem volonterstva uključiti i u organizaciju Tour of Croatia 17.-22. travnja na relaciji Osijek-PP Papuk-Orahovica-Slatina-Virovitica-Koprivnica.

U planu je održavanje edukacije za građane na temu održavanja i podešavanja bicikala, te poraditi na razvoju cikloturističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji gdje će se razmotriti mogućnost obilježavanja i uređenja biciklističkih staza na slatinskom području.
Gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić pozdravio je ponovnu aktivaciju kluba te najavio nastavak već započete suradnje između Grada Slatine, Turističke zajednice Grada, Udruge Motiv i Biciklističkog kluba Slatina kako bi se i ovaj istočni dio povezao biciklističkim rutama i ravnopravno uključio u razvoj cikloturizma, ne samo uz rijeku Dravu i zapadnom djelu županije, već da se umreže trase od Drave prema Papuku. Što se tiče samog grada Slatine malo je prostora za uređenje biciklističkih staza budući većina ulica nema dovoljne gabarite za proširenje, rekao je gradonačelnik Ostrošić dajući članovima biciklističkog kluba nekoliko smjernica i ideja u daljnjem radu.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content