Gradonačelnik obišao Zimsku službu Slatina koma

Grad Slatina i ove godine božićnicom daruje umirovljenike s najnižim mirovinama – isplata će biti tijekom prosinca 2022.
16.11.2022.
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Slatini započelo projekcijom dokumentarno-igranog filma “Bogdanovci između zvijezda”
16.11.2022.
Grad Slatina i ove godine božićnicom daruje umirovljenike s najnižim mirovinama – isplata će biti tijekom prosinca 2022.
16.11.2022.
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Slatini započelo projekcijom dokumentarno-igranog filma “Bogdanovci između zvijezda”
16.11.2022.

Gradonačelnik obišao Zimsku službu Slatina koma

Kao i svake godine uoči početka rada Zimske službe u Slatini je održana smotra strojeva za zimsko održavanje cesta.
Budući da je za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada i prigradskih naselja u zimskom razdoblju zadužena tvrtka Slatina kom d.o.o. smotra je održana u njezinom radnom prostoru u Nazorovoj ulici gdje su gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića dočekali direktor Slatina koma Sanjin Hmelik i djelatnici koji su između ostaloga zaduženi i za Zimsku službu.

Prilikom demonstracije voznog parka gradonačelnik je obišao radne strojeve, a djelatnici su ga upoznali s aktivnostima same Zimske službe.

Prema riječima direktora Slatina koma Sanjina Hmelika, Slatina kom i ove godine spremno dočekuje novu zimsku sezonu koja je službeno započela jučer, 15. studenoga.

– Kao i svake godine Slatina kom se priprema za novu zimsku sezonu, odnosno čišćenja snijega i kvalitetno servisiranje svih prometnica i nogostupa na području grada Slatine i prigradskih naselja koji su u ingerenciji Grada Slatine.
Ove godine nismo imali nekih posebnih ulaganja s obzirom na činjenicu da smo još prošle godine pribavili svu potrebnu tehniku za čišćenje snijega, radili smo pojedine dopune i servise, pregledali vozila, te nabavili sol i agregat u dovoljnim količinama tako da što se tiče Slatina koma snijeg može pasti već tijekom današnjeg dana, – istaknuo je Hmelik te dodao kako Slatina kom tijekom iduće godine planira nova ulaganja kako bi svoj „zimski“ vozni park još više opremio i modernizirao.

Zimska služba inače raspolaže s dva kamiona s posipačima, dvije kombinirke s ralicama, traktorom koji je specifično i vrlo značajno vozilo za čišćenje snijega u brdskim predjelima slatinskog kraja, zatim velikim bagerom, posebnom čistilicom snijega i dva mala traktora za čišćenje nogostupa. 

– U svakom slučaju spremno dočekujemo zimu i prve pahulje snijega, – zaključio je direktor Hmelik te istaknuo kako je unatoč nedavnom umirovljenju pojedinih djelatnika, Zimska služba ustrojena i s dovoljnom količinom ljudstva, a već su dogovorena i dežurstva.

Za 24-satna dežurstva djelatnika Slatina koma zaduženi su voditelji Zimske službe Darko Lukačević, Alen Njegač, Dubravka Repić i prema potrebi direktor Sanjin Hmelik koji će dežurstva preuzimati na tjednoj bazi u kombinaciji s dežurnim djelatnicima Gradske uprave Grada Slatine, tako da će se u radu Zimske službe izmjenjivati komunalni redari Zoran Filković i Mario Čevizović, te Zrinko Medved i Bruno Kufner.

Zadovoljstvo održanom smotrom strojeva za zimsko održavanje cesta izrazio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Naravno da će ova ekipa Slatina koma, dežurna za čišćenje snijega i sve moguće intervencije tijekom zimskog perioda biti nadopunjena i s ekipom iz Grada Slatine, kako bi dežurstva mogla biti pokrivena maksimalno, a cjelokupna koordinacija doista funkcionalna, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao:

– Ono što je dobro je to što smo u proteklih nekoliko godina smanjili u ovom našem brdskom dijelu Slatine broj ulica koje nisu asfaltirane, tako da možemo gotovo sa svim strojevima prići i lakše očistiti i takve ulice te ih učiniti dostupnijim u zimskim uvjetima. 
Da nije aglomeracije vjerojatno bi broj asfaltiranih ulica bio i veći, no na tome ćemo svakako raditi u idućim godinama.
Drago mi je što imamo sve spremno kako bi tijekom zimskih vremenskih uvjeta mogli reagirati promtno i brzo, tako da građani mogu biti sigurni u prometu koliko god je to više moguće, – zaključio je gradonačelnik zaželjevši svima jednu dobru i kvalitetnu zimu, uz sve one radosti koje donosi zimski ugođaj, ali bez nesreća koje su izglednije u zimskim uvjetima.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content