BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – ŽUPANIJA PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010
09.05.2013.
Objavljen Javni poziv za Jačanje međunarodne konkurentnosti za 2010. godinu
09.05.2013.
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – ŽUPANIJA PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010
09.05.2013.
Objavljen Javni poziv za Jačanje međunarodne konkurentnosti za 2010. godinu
09.05.2013.

GRAD VARAŽDIN PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010

GRAD SLATINU POSJETILA DELEGACIJA GRADA VARAŽDINA, IZLOŽENA BOGATA TRADICIJA VARAŽDINSKIH OBRTNIKA
Održavanje 3. međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji “AGRO ARCA 2010” bila je poseban povod za dolazak u Slatinu predstavnika Grada Varaždina i većeg broja varaždinskih obrtnika i inovatora koji su se tom prigodom predstavili na 13 štandova koje su gradski djelatnici za tu priliku postavili u parku 136. Slatinske brigade.

U organizaciji Gradske uprave grada Varaždina, potpomognuto izvrsno odrađenim poslom marketinške agencije TIN –Marketing, predstavljena je sjajna i bogata tradicija varaždinskog obrtništva, a duhovit i sadržajan program, koji se odvijao na pozornici Glazbenog paviljona, u maniri zabavnog štimunga, dodatno je podcrtao šarm i nastup cijele delegacije.

Delegaciju Grada Varaždina predvodio je dogradonačelnik, Slobodan Mikac, a u pratnji bili su:

Željka Lukačević Dominko-Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju,
Biserka Keliš, predsjednica Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin,
Predrag ciglar, direktor gradske tržnice Varaždin,
Miran Bojanić, predstavnik Turističke zajednice Varaždina,
Miljenko Ernoić, predsjednik Uprave razvojne agencije Sjever-Dan
Josip Kužir, predsjednik Društva inovatora Varaždinske županije
Maja Kezelj, stručna suradnica u Upravnom odjelu za gospodarstvo.

Gradonačelnik, Ivan Roštaš primio je delegaciju u svome Uredu, u nazočnosti dožupana Zvonimira Koića, dogradonačelnika grada Slatine, Miroslava Venusa i Željka Stipanića, dviju Pročelnica grada Slatine, Vere Radaš i Vesne Klement. Udrugu inovatora Hrvatske predstavljala je Silvana Svilar. U dugom i sadržajnom razgovoru gradonačelnik Ivan Roštaš upoznao je goste sa trenutnim aktivnostima na pripremi ovogodišnje sajamske priredbe Agro Arca istaknuvši da će na ovogodišnjem Samu biti nazočni izlagači iz desetak zemalja. Zahvalio je Gradu Varaždinu, posebno gradonačelniku gosp. čehoku te gosp. Mikcu, dogradonačelniku, na zalaganju i doprinosu da ova manifestacija u Slatini uspije. Grad Varaždin, svojom bogatom tradicijom, ali i uspjesima u gospodarstvu, posebno poduzetništvu, primjer je brojnim sredinama kojim putem krenuti. Tijekom razgovora gosti su istaknuli da je Grad Varaždin nedavno proglašen sredinom u kojoj je najljepše živjeti u Hrvatskoj, naglasivši pri tome svoje uspjehe u poduzetništvu, pogotovu u Industrijskim zonama.

U pratnji uglednih gostiju u Grad su stigli i varaždinski obrtnici koji su na 13 štandova izložili raznolike i zanimljive izloške. Bilo je tu hvataljki za orahe, kvalitetnih vina i sokova, domaćih rakija i likera, a posebnu su pažnju plijenili ukusni i zanimljivi kanapei- koji su mamili brojne prolaznike. Izložena je i replika zastave Udruge obrtnika grada Varaždina. U raznolikom programu koji se odvijao na pozornici Glazbenog paviljona izmijenili su se brojni izvođači, kako starogradskih pjesama, tako i modernije izvedbe, a brojni su posjetitelji dobili na poklon i CD-. Gradonačelnik Ivan Roštaš primio je na poklon licitarsko srce od varaždinskih obrtnika, dok su brojni posjetitelji kušali poznata vina i voćne rakije varaždinskog područja.

Na kraju druženja, predstavnici gradova izrazili su zadovoljstvo današnjim susretom u Slatini, koje će se još više produbiti na skoroj priredbi na Agro Arci 2010. Također, izražena je obostrana želja da se odnosi dvaju gradova prošire i na područje kulture i turizma, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. Susret varaždinskih i slatinskih obrtnika nastavljen je ugodnim druženjem i nakon završetka službenog programa.

Skip to content