BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – ŽUPANIJA PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010

Održan radni sastanak organizacijskog odbora sajma Agro-arca 2010.
09.05.2013.
GRAD VARAŽDIN PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010
09.05.2013.
Održan radni sastanak organizacijskog odbora sajma Agro-arca 2010.
09.05.2013.
GRAD VARAŽDIN PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010
09.05.2013.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – ŽUPANIJA PARTNER SAJMA AGRO ARCE-2010

U PRIGODI POSJETE DELEGACIJE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE SLATINI IZLOŽENO NEKOLIKO VRIJEDNIH INOVACIJA
U prigodi održavanja 3. međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji “AGRO ARCA 2010” u Slatini od 7.- 9. svibnja, 2010. godine, u Parku 136. slatinske brigade, u nazočnosti većeg broja Slatinčana, održano je 18. travnja, 2010. godine uvodno predstavljanje inovatora Brodsko-posavske županije, koji su nastupili kao Županija-partner ovogodišnje sajamske priredbe u Slatini.
Delegacija Brodsko-posavske županije bila je u sastavu:

Burazović Željko, Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu BPŽ
Bošnjaković Stjepan, Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo BPŽ
Mirković Damir, predstavnik Razvojne agencije BPŽ – Centar za tehnološki razvoj
Perčević Josip, predstavnik Turističke zajednice BPŽ
Jukić Maja, predsjednica BP udruge inovatora.
Lukić Vikica, voditeljica savjetovališta BPUI
Lucić Josip,student Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu,- mladi inovator.

Ugledne goste iz Županije-partnera sajamske priredbe primio je u svome uredu, gradonačelnik Slatina, Ivan Roštaš, u nazočnosti najbližih suradnika. Prijemu je bio nazočan i dožupan Virovitičko-podravske županije, Zvonimir Koić, te predstavnica Udruge inovatora Hrvatske Silvana Svilar. U kraćem upoznavanju gradonačelnik je upoznao goste s aktualnom situacijom glede priprema predstojećeg Sajma, istaknuvši da je ovogodišnji Sajam Agro Arca, poseban jer će na njemu nastupiti izlagači iz desetak zemalja koji će predstaviti svoja najvažnija dostignuća u poljoprivredi prehrambenoj industriji.
Također, dodao je gradonačelnik, ove godine u sklopu Sajma Agro Arca bit će organizirana međunarodna konferencija na temu «Agro i eko inovacije» u sklopu mađarsko-hrvatskog dana, budući da je Republika Mađarska zemlja-partner ovogodišnje Agro Arce.
U sklopu Konferencije bit će predstavljeni najznačajniji razvojni projekti koji su u tijeku, kao u gradu Slatini, tako i oni koji se odvijaju u Brodsko-posavskoj županiji te gradu Varaždinu- partnerima ovogodišnjeg Sajma, što su gosti rado prihvatili.

Ime delegacije s nekoliko riječi prisutnima se obratio Burazović Željko, Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu BPŽ, istaknuvši da prenosi pozdrave Župana svim građanima Slatine, i da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv Udruge Inovatora Hrvatske da budu Županija partner ovogodišnjoj sajamskoj priredbi. Brosko-posavska županije , putem svoje razvojne Agencije potiče rad inovatora tako da se mogu pohvaliti brojnim osvojenim nagradama, ističući posebno Josipa Lucića, koji je osvojio prvu nagradu na 2. nacionalnoj izložbi mladih inovatora – Kastav -2009.

Na postavljenim štandovima u središnjem gradskom parku svoje proizvode i inovacije izložili su: Dalibor Jakičić (SMS taksa), Igor Bodiš (aqualifter), Renato Šalaj ( gips u spreju), Turistička zajednica Brodsko-posavske županije izložila je kataloge i prospekte najvažnijih turističkih destinacija, dok je Udruga inovatora pod motom «Inovacijom u budućnost» izložila nekoliko inovacija, nudeći katalog s pregledom najvažnijih dostignuća pod nazivom «Vrijedne ruke»
Druženje u parku 136. Slatinske brigade trajalo je sve do popodnevnih sati kada su domaćini odveli goste u Industrijsko-obrtničku školu u Slatini kojom su prigodom kušali domaće gastronomske specijalitete, koje su priredili učenici škole.

Skip to content