Grad Slatina sudjelovao na završnoj konferenciji trećeg ciklusa projekta Europe Goes Local

FOTO: Svečano obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 136. slatinske brigade
28.10.2023.
Javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Gornjem Miholjcu – k.č.br. 1336/1 u k.o. G. Miholjac
30.10.2023.
FOTO: Svečano obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 136. slatinske brigade
28.10.2023.
Javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Gornjem Miholjcu – k.č.br. 1336/1 u k.o. G. Miholjac
30.10.2023.

Grad Slatina sudjelovao na završnoj konferenciji trećeg ciklusa projekta Europe Goes Local

U petak, 27. listopada u Opatiji je u organizaciji Agencije za mobilnost i projekte Europske unije održana završna konferencija projekta „Europe Goes Local – Suppoerting Youth Work at the Municipal level“ pod nazivom Rad s mladima u lokalnoj zajednici: gdje smo sad i kako nastavljamo dalje?

“Europe Goes Local” trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jednom strateškom partnerstvu. Ciljevi EGL projekta su podržati priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima kao dijela lokalne politike prema mladima, osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini, razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima te doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih.
U projekt su, od 2016. godine, na nacionalnoj razini izravno uključena 44 grada, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima.

Grad Slatina sudjelovao je u trećem ciklusu provedbe projekta, zajedno s gradovima: Belišće, Čakovec, Crikvenica, Donja Stubica, Gospić, Koprivnica, Križevci, Opatija, Ploče, Pula, Šibenik, Umag, Vinkovci, Vrgovac i Zagreb.

Na panelu u sklopu završne konferencije svoje su iskustvo o sudjelovanju u projektu ispričali gradovi Šibenik, Belišće, Vrgovac i Ploče, dok su svi mentori u projektu iznijeli svoje iskustvo sudjelovanja i koordiniranja gradova.

Mentor Grada Slatine bio je Hrvoje Novak, koji je pohvalio rad Grada Slatine i rekao kako je iznimno ponosan na postignuto te se nada da će svi gradovi koji su uključeni u projekt nastaviti raditi ovim tempom na boljitku položaja mladih u lokalnoj zajednici.
Na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji koordinatorice projekta za Grad Slatinu Marije Fumić, te tom prigodom istaknuo zadovoljstvo provedbom projekta naglasivši kako će se znanje i iskustvo dobiveno u ovom projektu primijeniti u daljnjem radu za boljitak položaja mladih u Slatini.

Završnu konferenciju podržala je svojim dolaskom i državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, koja je pohvalila provedbu projekta, čestitala svim gradovima koji su sudjelovali te s ponosom naglasila kako je sve veći broj sudionika u Erasmus+ projektima, a na kojima je dosada sudjelovalo preko 100.000 mladih iz RH, a raste i broj sudionika u programima Europskih snaga solidarnosti, na kojima je sudjelovalo oko 5.000 mladih iz RH.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content