Grad Slatina sudjelovao na 4. konferenciji Europe Goes Local u Rumunjskoj

Gradonačelnik Ostrošić potpisao ugovore u sklopu projekta „Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Sladojevci“
20/05/2022
Projekt „Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini“ Grad Slatina zaključio završnom konferencijom
23/05/2022

Grad Slatina sudjelovao na 4. konferenciji Europe Goes Local u Rumunjskoj

U rumunjskom gradu Cluj – Napoca od 16. do 19. svibnja održana je 4. konferencija projekta Europe Goes Local koji uključuje dugogodišnju suradnju unutar Erasmus+ programa za mlade. Projektom se podupire rad s mladima na lokalnoj razini, a u isti je uključen i Grad Slatina.

Konferencija je događaj od iznimne važnosti za umrežavanje dionika koji se bave radom s mladima u Hrvatskoj te je ujedno prilika za povezivanje i razmjenu iskustava sa stručnjacima iz gotovo svih europskih zemalja koje su ujedno uključene i u projekt Youth Wiki, čija je svrha prikupljanje, sistematiziranje i analiza podataka o nacionalnim politikama za mlade.

Na konferenciji je predstavljena i nova EGL platforma Workvivo koja će kao dodatni alat umrežavati dionike koji rade s mladima na lokalnoj razini te osnažiti aktivne lokalne politike za i prema mladima, a sve kako bi gradovi, općine i organizacije mladih mogle zajedno surađivati po pitanju boljeg odnosa društva prema mladima.
Na konferenciji je sudjelovalo ukupno 150 sudionika iz svih europskih zemalja, a nacionalni tim Hrvatske činila je i Marija Fumić, viša stručna suradnica za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine, zajedno s predstavnicima gradova Lepoglave i Crikvenice te Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content