Grad Slatina poziva građane na akciju Zelena čistka 2018.

Društvo “Naša djeca” Slatina poziva na 6. rolijadu 1. rujna
29.08.2018.
Dođite na Sajam „Kako su radili naši stari“ u nedjelju 2. rujna
29.08.2018.
Društvo “Naša djeca” Slatina poziva na 6. rolijadu 1. rujna
29.08.2018.
Dođite na Sajam „Kako su radili naši stari“ u nedjelju 2. rujna
29.08.2018.

Grad Slatina poziva građane na akciju Zelena čistka 2018.

Uskoro započinje najveća nacionalna kampanja zaštite okoliša – Zelena čistka 2018. u kojoj će sudjelovati volonteri iz 150 zemalja u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World CleanUp Day) te 15. rujna 2018. godine prionuti čišćenju otpada iz okoliša. Kampanja će se provoditi pod motom:
„JEDAN DAN. JEDAN PLANET. JEDAN CILJ“.

World CleanUp Day započinje 15. rujna u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama.  Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.
Cilj akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Najprljavija karta na svijetu dovoljno govori o problemu s kojim se suočavamo pa World CleanUp Day podržava i predsjednik Skupštine Ujedinjenih naroda za okoliš.

Prema riječima voditeljice kampanje Helene Traub, dosadašnjih šest akcija okupilo je 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše, ali ova godina je posebna. Trebamo pokazati sebi, ali i svijetu, koliko volimo svoju zemlju. Već 18. rujna 2018. će rezultati akcije biti predstavljeni od strane estonske predsjednice na konferenciji UN-a u New Yorku.
Zemlje u okruženju imaju izuzetno jake timove i predane volontere pa vjerujemo da će nas i to potaknuti na zajedništvo i sudjelovanje u akciji čišćenja divljih odlagališta. Postanimo i mi jedan od najjačih svjetskih timova!

Poruka je to i Grada Slatine koji se i ove godine priključuje kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2018. te ovim putem poziva građane, volontere, udruge, klubove, škole, gradske ustanove, gospodarske subjekte i sve ostale zainteresirane, da se 15. rujna pridruže Gradu Slatini ali i cijelome svijetu, te uključivanjem u akciju daju svoj doprinos ljepšem i čišćem okolišu.

Isto tako do 10. rujna možete putem mobilne aplikacije World CleanUp dojaviti gdje su onečišćenja u vašem okruženju te pomoći u izradi plana čišćenja.

Više informacija o akciji možete pronaći na web stranici www.zelena-cistka.org.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content