Glasnici istine na ultramaratonu VPŽ koji prolazi Slatinom

RK Slatina za Dan grada ugostio Nexe iz Našica
27/08/2014
Privremeno zatvaranje prometa za vrijeme proslave Dana grada
28/08/2014

Glasnici istine na ultramaratonu VPŽ koji prolazi Slatinom

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije HVIDRA Slatina i udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci pod pokroviteljstvom županije i župana Tomislava Tolušića organiziraju 1. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km. Start je u 7,30 sati, a završetak maratona planira se u 17,30 sati. Maratonci će kroz Viroviticu proći oko 10,20 dok će u Slatini biti oko 14,00 sati.

Cilj maratona je pretrčati Virovitičko-podravsku županiju te tako spojiti istok i zapad županije i svaki pretrčani kilometar posvetiti svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Sportaši, rekreativci te svi ostali koji žele mogu u svojim gradovima dati podršku maratoncima i s njima pretrčati koji kilometar.

Udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci, jedan od organizatora ultramaratona, osnovana je u veljači 2013. godine. Članovi udruge su maratonci – hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz cijele Hrvatske koji dugi niz godina u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata sudjeluju na memorijalnim utrkama i maratonima diljem Hrvatske – od Maslenice, Zagreba, Pakraca, Vukovara, Osijeka, Knina, Baranje do Četekovca i Voćina radi obilježavanje obljetnica ratnih događanja. Aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje vrijednosti Domovinskog rata te očuvanje digniteta istog kako se ne bi zaboravio niti jedan poginuli i nestali hrvatski branitelj te niti jedan dan iz povijesti Domovinskog rata i stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske. (vpz.hr)

Skip to content