Glasnici istine na ultramaratonu VPŽ koji prolazi Slatinom

RK Slatina za Dan grada ugostio Nexe iz Našica
27.08.2014.
Privremeno zatvaranje prometa za vrijeme proslave Dana grada
28.08.2014.
RK Slatina za Dan grada ugostio Nexe iz Našica
27.08.2014.
Privremeno zatvaranje prometa za vrijeme proslave Dana grada
28.08.2014.

Glasnici istine na ultramaratonu VPŽ koji prolazi Slatinom

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije HVIDRA Slatina i udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci pod pokroviteljstvom županije i župana Tomislava Tolušića organiziraju 1. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km. Start je u 7,30 sati, a završetak maratona planira se u 17,30 sati. Maratonci će kroz Viroviticu proći oko 10,20 dok će u Slatini biti oko 14,00 sati.

Cilj maratona je pretrčati Virovitičko-podravsku županiju te tako spojiti istok i zapad županije i svaki pretrčani kilometar posvetiti svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine.

Sportaši, rekreativci te svi ostali koji žele mogu u svojim gradovima dati podršku maratoncima i s njima pretrčati koji kilometar.

Udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci, jedan od organizatora ultramaratona, osnovana je u veljači 2013. godine. Članovi udruge su maratonci – hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz cijele Hrvatske koji dugi niz godina u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata sudjeluju na memorijalnim utrkama i maratonima diljem Hrvatske – od Maslenice, Zagreba, Pakraca, Vukovara, Osijeka, Knina, Baranje do Četekovca i Voćina radi obilježavanje obljetnica ratnih događanja. Aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje vrijednosti Domovinskog rata te očuvanje digniteta istog kako se ne bi zaboravio niti jedan poginuli i nestali hrvatski branitelj te niti jedan dan iz povijesti Domovinskog rata i stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske. (vpz.hr)

Skip to content