Spektakl „Festival kose-sunce Slavonije u vašoj kosi“ na Pustari Višnjica

Udruga AUM proslavila prvi rođendan
27.02.2019.
Grad Slatina sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka
06.03.2019.
Udruga AUM proslavila prvi rođendan
27.02.2019.
Grad Slatina sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka
06.03.2019.

Spektakl „Festival kose-sunce Slavonije u vašoj kosi“ na Pustari Višnjica

Hotel Pustara Višnjica jučer je bio domaćin stručnom seminaru imena „Festival kose-sunce Slavonije u vašoj kosi“ u organizaciji tvrtke SHAPEIT j.d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije, te suorganizatorima Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Slatinom.  Pokrovitelji ovog događaja, između ostalih, bili su Virovitičko-podravska županija, općine Sopje i Čađavica te Grad Slatina.

Na samom početku seminara okupljene frizere i buduće frizere, učenike Industrijsko-obrtničkih škola Slatina i Virovitica i ostale nazočne goste pozdravili su zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac i predsjednik Obrtničke komore VPŽ Zoran Horić.

„Grad Slatina je uvijek podržavao obrtnike i obrte jer ih smatra svojim temeljom gospodarskog razvoja. Svjedoci smo da su u dogledno vrijeme propadale neke velike tvrtke, te da su upravo obrtnici održali grad Slatinu na „životu“.
Ta individualnost i kreativnost obrtnika je bogatstvo grada Slatine i Virovitičko-podravske županije čije bi uspjehe htjeli pretvoriti u turističku ponudu, budući da je turizam na ovom području još relativno nerazvijen, izuzev lovnog turizma.
Grad Slatina želi pomoći i unaprijediti turističku ponudu u svim područjima turizma na slatinskom području, od ugostiteljskog preko zdravstvenog, biciklističkog… pa na kraju i do turizma koji se bavi modom, a ovaj je festival jedan od koraka ka tome, jer svaka je edukacija u bilo kojem smjeru pozitivna. Grad Slatina će svoju potporu na tom putu iskazati individualnim pristupom, a izgradnja poduzetničkog inkubatora u Slatini koji priprema Virovitičko-podravska županija još je jedna stepenica za otvaranje novih obrta i lakšu realizaciju novih ideja.
Na tom tragu Grad Slatina je, između ostaloga, osmislio i niz gospodarskih mjera kojima bi poticao male obrte od samog početka njihovog rada.“
– rekao je zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak.

Na oduševljenje svih Stručni seminar su vodili vrhunski stilisti Luciano Fai vlasnik Glamour Schoola iz Verone te stilisti Akademije IGUARNIERI James i Mattia Iguarnieri, koji su tom prigodom okupljene ljubitelje visoke mode upoznali s najnovijim trendovima u oblikovanju kose, odnosno šišanju, bojanju i izradi pramenova što lansira Italija za modnu sezonu proljeće/ljeto 2019.,a za makeup s dekorativnom kozmetikom Golden Rose na svim modelima pobrinula se vizažistica Ema Prebeg iz slatinskog Beauty centra Prebeg, vlasnice Elice Prebeg. Prevladale su žarko crvene i pastelne boje te atraktivni pramenovi u različitim nijansama, a naglasak je bio na tehnikama šišanja pod nazivom Bob i šiške koje su puno kraće predviđene za ovu sezonu.

Na kraju prezentacije svi sudionici dobili su diplome Glamour School za sudjelovanje, a tvrtka SHAPEIT j.d.o.o. iz Zagreba deset frizera nagradila je pozivnicama za „Festival kose – Advent u kosi“, koji će biti organiziran 08. prosinca ove godine u Zagrebu gdje će se održati i izbor najljepše adventske frizure Hrvatske uz dodjelu Kristalnog svijeta.
Uz sve to pojedini su frizeri ponijeli kući i prekrasne bukete cvijeća koje su donirale slatinske cvjećarnice „Camellia“ vlasnice Silvije Škiljić i „Maja“ vlasnice Marice Šomođi.

Uz bogatu tombolu, nagrade i druga različita iznenađenja posjetitelji su imali prigodu kušati i pjenušac Slatinski biser koji je prezentirao Ivan Halas kao najproizvod svoje vinarije Stari podrum, ali i vrhunske torte koje su pripremile „slatinska kraljica kolača“ Sandra Jadek i slastičarke Caffe bara Tena iz Slatine, vlasnika Zlatka Čveka.

Događaj su svojim nastupima uljepšali učenici gitare Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Jakob Jerković, Niko Zlatunić, Anja Kosijer i Ino Pavić pod vodstvom učitelja Filipa Jankovića, a seminar je završio ugodnim druženjem uz domjenak koji je pripremio domaćin, odnosno Pustara Višnjica.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content