Elementarna nepogoda za području grada Slatine te općine, Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica i Gradina

Pronađena lokacija za obrt poduzetnika iz Orahovice
09.05.2013.
Javni poziv za osiguranje usjeva
09.05.2013.

Elementarna nepogoda za području grada Slatine te općine, Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica i Gradina

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Slatine te općine, Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica i Gradina. Na temelju članka 6. stavka 1. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda i dostavljenih Prvih izvješća o elementarnoj nepogodi gradskih/općinskih povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda, virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić, donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje grada Slatine, te općine, Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica i Gradina.
Elementarna nepogoda je proglašena za područje grada Slatine, općine Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica i Gradina, uzrokovano olujnim nevremenom i tučom – led, popraćeno kišom i vjetrom, 19. i 20. srpnja 2011. godine, uslijed čega je došlo do šteta na poljoprivrednim kulturama (kukuruz, sjemenski kukuruz, suncokret, šećerna repa, soja, sjemenska soja, duhan, povrtlarske kulture, buča, trajni nasadi i vinova loza), stambenim, gospodarskim i građevinskim objektima, te pokretnoj imovini.

Navedene Jedinice lokalne samouprave, dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti nastalu štetu od elementarne nepogode. Procjenu štete potrebno je izvršiti sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda (Narodne novine br 73/97.) i Metodologiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda (Narodne novine br. 96/98.).

Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda grada Slatine, općine Sopje, Suhopolje, Nova Bukovica i Gradina dužno je podatke o procijenjenoj šteti dostaviti Državnom i Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te nadležnom ministarstvu, najkasnije do 5. rujna 2011. godine.

Skip to content