DVD Donji Meljani održalo Redovnu godišnju Skupštinu

U okviru programa ”Zimski susret u plemićkom ljetnikovcu” predstavljene nove brošure
16.02.2018.
Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala Redovnu godišnju Skupštinu
18.02.2018.

DVD Donji Meljani održalo Redovnu godišnju Skupštinu

17. veljače Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Meljani održalo je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je uz mnogobrojne goste prisustvovalo 51 član društva od 70 s pravom glasom.
Predsjednik DVD-a Donji Meljani pozdravio je sve članove kao i članove prijateljskih DVD-a te nazočne goste, zamjenika gradonačelnika Grada Slatine Bojana Plantaka, člana Skupštine VZGS Dragana Bačmagu, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branka Beloševića, zapovjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepana Venusa, tajnika VZGS Dragana Medvedovića, kuma vatrogasne zastave DVD-a Donji Meljani te počasnog predsjednika Milana Perkovca, počasnog člana DVD-a Milana Stipanića, predsjednika NK Donji Meljani Željka Žagara, servisera vatrogasnih aparata Antu Uhera i počasnog predsjednika DVD-a Milana Bobanića.

Skupštinu je vodio tajnik Petar Uher. Izvješće o radu u protekloj godini podnio je zapovjednik DVD- a Donji Meljani Josip Borovec, financijsko izvješće blagajnica Đurđica Pandur, a izvješće Nadzornog odbora Mario Butić.
Potom je predsjednik DVD-a Zlatko Borovec iznio plan rada za 2018. godinu.
Istaknuo je između ostaloga kako će uz redovite aktivnosti Društvo nastaviti s osposobljavanjem i obučavanjem vatrogasaca te se posvetiti radu s mladima i sudjelovati na svim vatrogasnim natjecanjima. Društvo ima 8 odjeljenja, 4 odrasle ekipe: muška A i B, te ženska A i B, zatim mladež muška, dvije muške ekipe podmlatka i jednu žensku. Isto tako pripremiti se za protupožarnu sezonu te u tu svrhu sanirati ili zamijeniti dotrajalu opremu. Financijski plan za ovu godinu iznio je zamjenik predsjednika Željko Bobanić gdje su planirani prihodi i rashodi 42.489,18 kuna.

Nakon rasprave u kojoj se govorilo o rekonstrukciji zgrade Mjesnog doma koja je u jako lošem stanju gdje je zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak upoznao nazočne kako bi ovih dana s državne razine trebala stići informacija hoće li se odobriti projekt rekonstrukcije zgrade Mjesnog doma u Donjim Meljanima sredstvima iz EU fondova za što je podnesena projektna dokumentacija, a planirana sredstva su 6.600.000,00 kuna. „Koliko sam upoznat jako su dobre šanse da taj projekt kompletno bude odobren, budući su do sada na području Grada Slatine odobrena već dva velika projekta, mi se nadamo da će i ovaj isto tako biti odobren.“ – rekao je Plantak.

Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena, nakon čega su čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Donji Meljani uputili zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, tajnik VZGS Dragan Medvedović, predsjednik VZGS Branko Belošević, počasni predsjednik DVD-a Donji Meljani Milan Perkovac, počasni član DVD-a Milan Stipanić, te zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepan Venus koji je uz pohvale dosadašnjem radu, s naglaskom da se vidi napredak u DVD-u, ukazao kako bi Društvo trebalo povesti više računa o usavršavanju vatrogasaca za interventne situacije poput poplava i ostalih elementarnih nepogoda. Županijska vatrogasna zajednica je ove godine u Slatini organizirala tri usavršavanja za: bolničare, dišne aparate i veziste, a u tijeku je obuka simulator plamenih udara. Isto tako spomenuo je kako bi Društvo trebalo više pažnje posvetiti nabavi opreme i zaštitnih odora.
Od strane predsjedništva DVD-a Donji Meljani ukazano je da je Društvo u rangu s ostalim Društvima s područja VZGS što se tiče opremljenosti, no da će se potruditi u narednom razdoblju zadovoljiti standard od 10 opremljenih operativnih vatrogasaca. Aktivnim članovima Društva kupljene su svečane odore kako bi se isti nakon dugog niza godina mogli pristojno predstaviti na gostovanjima i sudjelovanju u drugim svečanim prigodama. Isto tako ukazano je na zahtjev DVD-a da se ujednače kriteriji za raspodjelu sredstava iz VZGS te je nakon kraće rasprave dogovoreno da će se o toj temi razgovarati drugom prilikom.

Na kraju Skupštine predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević uručio je diplome za stjecanje zvanja vatrogasac, a koje su zaslužili: Darko Krpačić, Danijela Krpačić, Silvija Prša, Dragana Borovec, Željka Teodorović, Ivana Bobanić, Dijana Grahovac, Petar Bobanić, Maja Vuković, Mato Radić, Nikola Perkovac, Dalibor Žagar, Beata Kralj, Dijana Dunković, Davor Dunković i Ruža Vukov.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content