Natječaj „Jedna slika iz Domovinskog rata”
17.06.2013.
Slatinski hrvači drugi na međunarodnom turniru u Gospiću
17.06.2013.

Dodjela bespovratnih sredstava u turizmu

Ministarstvo turizma objavilo je dva javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstva u 2013. godini, temeljem Programa unapređenja ponude turističkog sektora „Korak više“ i Programa poticanja inovacija u turizmu „Inovativni turizam“. Program „Korak više“ namijenjen je za unapređenje ponude turističke destinacije kroz kapitalna ulaganja, za izgradnju i unapređenje dodatnih sadržaja hotela i kampova kroz kapitalna ulaganja i za subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca. Ovisno o namjeni, korisnici programa mogu biti turističke zajednice, nacionalni i parkovi prirode, jedinice lokalne i regionalne samouprave, trgovačka društva, obrti i zadruge.

Program „Inovativni turizam“ provodi se s ciljem razvoja novih i inovativnih turističkih proizvoda, koji će obogatiti ukupnu turističku i ugostiteljsku ponudu u odredištu. Korisnici mogu biti trgovačka društva, obrti, zadruge, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Javni pozivi za ove programe otvoreni su do 19. srpnja 2013. godine. Više o uvjetima Javnog poziva te potrebnim obrascima možete saznati ovdje. (mint.hr)

Skip to content