Danas je u Slatini provedena javnozdravstvena akcija „Udahni život zdravim plućima“

Slatinske taekwondoistice posjetile gradonačelnika Roštaša
31.05.2017.
Ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić posjetio Slatinu
31.05.2017.

Danas je u Slatini provedena javnozdravstvena akcija „Udahni život zdravim plućima“

Danas je u Slatini u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo „Sveti rok“  Virovitičko-podravske županije održan drugi dio javnozdravstvene akcije povodom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“.

U centru Slatine bio je postavljen štand na kojemu su stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije zainteresiranim građanima posebnim uređajem mjerili razinu ugljičnog monoksida u izdahu. Podatak o ugljičnom monoksidu govori kolika je sposobnost krvi da opslužuje tijelo kisikom, presudno važnim činiteljem za zdravlje i život. Pokazalo se da pušači imaju smanjenu sposobnost da njihova krv opslužuje tijelo kisikom i stoga su u većemu riziku po zdravlje jer ne mogu disati punim plućima. Građanima su tom prigodom bili podijeljeno i prigodni edukativni leci kako bi ustrajali u brizi za svoje zdravlje.

Ovom se javnozdravstvenom akcijom želi skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja.

Potporu ovoj akciji došao je pružiti i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš koji je zajedno s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo „Sveti rok“ Virovitičko-podravske županije Miroslavom Venusom razgovarao s građanima.

Skip to content