Dan škole 2021. u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina: Gradonačelnik Ostrošić otvorio dječje igralište u dvorištu škole

Grad Slatina: Potpisan Ugovor o izradi Glavnog projekta za pješačko-biciklističke staze i druge javne površine, rasvjetu i opremu u TRK Jezero Javorica
07.05.2021.
Gradonačelnik Ostrošić u Bakiću se susreo s predstavnicima NK Mladost i TO UHDDR
08.05.2021.
Grad Slatina: Potpisan Ugovor o izradi Glavnog projekta za pješačko-biciklističke staze i druge javne površine, rasvjetu i opremu u TRK Jezero Javorica
07.05.2021.
Gradonačelnik Ostrošić u Bakiću se susreo s predstavnicima NK Mladost i TO UHDDR
08.05.2021.

Dan škole 2021. u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina: Gradonačelnik Ostrošić otvorio dječje igralište u dvorištu škole

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina višednevnim programom i ove godine proslavlja Dan škole koji je prilagodila Danu župe bl. Ivana Merza tako da umjesto 30. svibnja svoj Dan, od prije 5-6 godina obilježava 10. svibnja.
Toga dana u školi neće biti nastave budući da je Škola u suradnji sa župnikom Nikolom Jušićem odlučila omogućiti djeci da svoj Dan župe proslave sa svojim obiteljima na misnim slavljima i obiteljskim okupljanjima.

Obilježavanje Dana škole počelo je 29. travnja na Međunarodni dan plesa prigodnim programom pod nazivom „Plesna priča – Zaledi se“ u sklopu kojega su svi razredni odjel u matičnoj i područnim školama zaledili svoj plesni korak koji su snimili, a svi zajedno činili su jednu virtualnu plesnu razglednicu.

Sljedećeg dana kroz aktivnost „Hodanjem da zdravlja“ provedena je humanitarna kampanja Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske imena „Neka rane postanu samo ožiljci„ za djecu Banovine.  
U okviru projekta „Živjeti zdravo“ kojemu je škola partner Zavodu za javno zdravstvo već nekoliko godina, svi učenici, učitelji i ostali djelatnici škole prošli su rutu od 5 kilometra u aktivnoj šetnji, te pritom simboličnom donacijom svakoga od njih prikupili ukupno 2.160,00 kn za djecu Banovine.

Centralno događanje u školi posvećeno je Godini čitanja, budući da je Vlada RH na prijedlog Ministarstva kulture i medija, 2021. godinu proglasila godinom čitanja. Tako su svi učenici sudjelovali u zajedničkoj aktivnosti  pod nazivom „Knjiga je san koji držite u ruci“. Svaki je razred od 3. do 5. svibnja istraživao život i djelo hrvatskog književnika koji se obrađuje u njihovoj generaciji i to kroz među predmetnu povezanost, koristeći različite digitalne alate, a sve što se radilo može se vidjeti na društvenim mrežama škole.

Jučer, 7. svibnja obilježavanje Dana škole završeno je službenim otvorenjem novog dječjeg igrališta koje je Grad Slatina postavio u dvorištu škole za sve učenike nižih razreda i predškolce, kao i za svu djecu grada Slatine koji se žele igrati na ovom igralištu.

Igralište je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u nazočnosti ravnateljice škole Božice Majhen, tajnice Ane Podnar i voditeljice računovodstva Jasne Tomašević, a svečanosti su nazočili i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess i direktor tvrtke Slatina kom Sanjin Hmelik.

Točka na „i“ bila je jučerašnja priredba koju su pripremili učenici i učitelji, Školi za rođendan pod nazivom „Znanje je moć“, a održana je u virtualnom okruženju.
U ponedjeljak, 10. svibnja također će virtualno biti „Otvorena vrata škole„ te će svi sugrađani i roditelji imati priliku vidjeti kako izgledaju sve školske zgrade u interijeru i eksterijeru te zaključiti kakve uvjete za učenje i poučavanje imaju učenici i učitelji škole, a moći će vidjeti i online Izvješće ravnateljice o radu škole u tekućoj godini.

U prigodi otvorenja dječjeg igrališta gradonačelnik Ostrošić je učenicima i svim djelatnicima škole čestitao njihov Dan, osobito učenicima i njihovim mentorima koji su u ovoj školskoj godini ostvarili izuzetne rezultate na natjecanjima, te Školi zaželio uspješno poslovanje u ovim ne tipičnim i otežanim uvjetima rada.

– Drago mi je da ste uspjeli adaptirati prostor vaše škole, a osim toga imate puno uspjeha što je rezultat marljivog rada, te se vidi da tu većih problema zapravo nema, i to je ono najvažnije. Iako nije osnivač Grad Slatina je otvoren za suradnju sa školom, osobito kao partner na projektima.
Izuzetno cijenim ovaj kolektiv koji vodi djecu na jedan pravi put u suradnji s roditeljima i cijelom zajednicom, stoga se i mi nastojimo uključiti koliko god je to moguće, a čemu svjedoči i ovo dječje igralište koje ćemo, nadam se, zajedno održavati i čuvati, – rekao je gradonačelnik istaknuvši kako su im vrata Grada Slatine uvijek otvorena.

Ravnateljica škole Božica Majhen zahvalila se Gradu Slatini na potpori i dosadašnjoj suradnji u nadi da će tako biti i ubuduće, te tom prigodom istaknula kako je ove godine obilježavanje Dana škole specifično zbog koronavirusa.

– Osim toga, pojedina državna natjecanja „pala“ su baš u ovom tjednu obilježavanja, no mi smo jako ponosni jer su ove godine naši učenici iz lidrana, hrvatskog jezika, tehničke kulture i globe grupe bili pozvani na državno natjecanje i to je za nas jako veliki uspjeh.
Ne sjećam se kada smo posljednji put imali toliko učenika da su otišli na državno natjecanje, a da nije bio uključen sport u kojemu smo isto tako izvrsni no zbog epidemije ovoga puta nije zastupljen. Žao mi je što učenici i njihovi mentori nisu imali mogućnost otići na more kao što je to uobičajeno i bila bi im to velika nagrada za sav trud, već su na državnim natjecanjima sudjelovali online iz svojih učionica. Kakve će rezultate postići ne znam, ali to nije ni važno jer oni tamo predstavljaju našu školu, grad i županiju što je jako značajno, – rekla je ravnateljica Majhen, te čestitala svim učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima, kao i roditeljima učenika i svim sugrađanima Dan škole jer svi oni, kako je rekla, na neki način participiraju razvoju OŠ Eugena Kumičića.

– Svi smo mi jedna mala zajednica kojoj je mjesto okupljanja prostor naše škole, a od sada će biti i više jer naši najmlađi učenici već naveliko koriste dječje igralište koje nam je darovao Grad. Tu su i mame sa svojom dječicom, našim budućim učenicima tako da smo dobili jedno lijepo mjesto za okupljanje i zajedničko druženje što u ovo teško vrijeme svima nedostaje, – zaključila je ravnateljica.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content