Dan otvorenih vrata u slatinskoj Udruzi umirovljenika

Položen temeljni kamen za novu Područnu školu u Bakiću
20/06/2018
Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu uvertira 24. Dana Milka Kelemena u Slatini
21/06/2018

Dan otvorenih vrata u slatinskoj Udruzi umirovljenika

Udruga umirovljenika Slatina jučer je po prvi puta organizirala Dane otvorenih vrata kako bi svojim članovima, te predstavnicima lokalne zajednice i Grada Slatine predstavila novouređene prostorije te uspostavila moguću suradnju s raznim institucijama s ciljem proširenja djelatnosti kako bi se poboljšala kvaliteta života članova udruge.  

U suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije organizirano je mjerenje tlaka i šećera u krvi koje su svim posjetiteljima Dana otvorenih vrata prekontrolirali patronažna sestra Katarina Puškarić i medicinski tehničar Miro Lozar.

Predsjednik udruge Vladimir Domić tom je prigodom pozdravio tridesetak prisutnih umirovljenika i druge goste među kojima su bili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, ravnateljica Gradske razvojne agencije Grada Slatine Teodora Fišer, dr. Marija Turk-Kuči, te fizioterapeutkinje Jadranka Grbac i Romina Medved.
Zahvalio se svima koji su pomogli oko uređenja i opremanja prostorija Udruge umirovljenika te spomenuo sponzore: Agroduhan d.o.o., Građenje Marković vl. Ive Markovića , D&D Elmont vl. Mihaela Dlaba, Klesara Krešimira Sutona … Posebne zahvale izrazio je članovima udruge, posebice Ivici Dorinku, Kati Straubing, Marici Vodopija, Jelki Domić, Miri Kološ i Antunu Licu, koji su se odazvali na radne akcije završnog uređenja i čišćenja kako bi prostorije i okoliš udruge zasjali u punom sjaju.
„Nadam se dragi umirovljenici da ćete znati iskoristiti ovaj prostor kako ne bi bio uzaludan trud uređenja, te da ćete u njemu provesti ugodne trenutke kroz druženja, tjelovježbe, edukacije i razne radionice.“ – zaključio je predsjednik Domić.

Svoju podršku radu udruge izrazio je gradonačelnik Ostrošić koji je pohvalio dosadašnji rad i zaželio daljnju uspješnu suradnju, koju umirovljenici imaju i s brojnim gradskim institucijama poput GRAS-a Slatina s kojom priprema nekoliko projekata putem kojih bi se osigurala sredstva za nabavu računala i šivaćih strojeva u svrhu organiziranja  tečajeva i radionica za umirovljenike koji žele naučiti više i kvalitetno provoditi svoje umirovljeničke dane. U program će se uvrstiti i predavanja slatinskih liječnika o zdravoj prehrani, pravilnom korištenju lijekova i tjelovježbi pod vodstvom članica Udruge, sestara fizikalne medicine. U planu je organizacija edukacija na kojima će umirovljenici dobiti i pravne savjete kako bi se smanjio broj prijevara upravo ove najranjivije umirovljeničke populacije.
Tijekom Dana otvorenih vrata donesen je zaključak kako će se na Izvršnom odboru udruge oformiti nekoliko timova za pojedine djelatnosti koji će se prihvatiti organizacije spomenutih aktivnosti uz pomoć slatinskih liječnika, farmaceuta, fizioterapeuta i medicinskih sestara, odnosno dr. Marije Turk-Kuči, dr. Miroslava Venusa, dr. Petra Nedića, Jasenke Plantak Kotur, Višnje Kajzer, Jadranke Grbac, Romine Medved, Štefice Bursik, Elizabete Prpić i Ivana Santnera, koji su potpisali pismo namjere da će dio svog slobodnog vremena posvetiti slatinskim umirovljenicima.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content