“Dan eko škole” u OŠ Eugena Kumičića

Učenici se sutra vraćaju u školske klupe
06.04.2015.
Milko Kelemen proslavio 91. rođendan
07.04.2015.
Učenici se sutra vraćaju u školske klupe
06.04.2015.
Milko Kelemen proslavio 91. rođendan
07.04.2015.

“Dan eko škole” u OŠ Eugena Kumičića

U sklopu programa Međunarodne Eko škole u RH, u OŠ Eugena Kumičića organiziraju i provode razne eko aktivnosti kako bi dostojno obilježili Dan eko škole i potvrdili status eko škole, te još jedanput podigli Zelenu zastavu.
Tema obilježavanja je Prijevoz, a cilj je potaknuti učenike i djelatnike škole da u školu dolaze pješice ili biciklom, ili da racionaliziraju prijevoz automobilom tj. da se više osoba dovozi u školu u istom vozilu.
Tijekom ovoga tjedna planirane su aktivnosti po danima. U srijedu je Dan starog papira, u četvrtak Dan projektne nastave, u petak Zeleni petak, 22. travnja – Zelena čistka, u mjesecu svibnju planiran je Izlet u prirodu.
Na Dan starog papira svi učenici, učitelji i roditelji donose u školu stari papir tijekom smjene u kojoj se taj tjedan nalaze. Domari prihvaćaju papir, važu ga, bilježe prikupljenu količinu i odlažu u prostoriju za stari papir. Nakon akcije Unija papir odvozi stari papir i zbrinjava ga.
Nositelji aktivnosti na Dan projektne nastave su svi učenici i učitelji. Učitelji izabiru nastavne jedinice koje odgovaraju temi Prijevoz, osmišljavaju nastavne jedinice i ostale aktivnosti i provode ih s učenicima. Svaki razredni odjel osmišljava svoj MOTO na temu Prijevoz. Svi učenici i učitelji taj dan u školu dolaze u ZELENIM majicama.
Na Zeleni petak školski ekokoordinatori i kuharice osmišljavaju zeleni meni u školskoj kuhinji, kuharice ga pripremaju a učenici konzumiraju.
Zelena čistka održat će se 22. travnja. Učenici nižih razreda česte okoliš škole, a učenici viših razreda vodotok Javorice.

Skip to content